Van horen zeggen…Ter Cuere !

0
587
Jaarboek 2019

De talrijke leden van de heemkring Ter Cuere in Bredene konden, zoals de voorgaande jaren, kennis maken met het Jaarboek 2019.
De heemkring met lokaal en secretariaat in Zegelaan 10 in onze gemeente pakte ook in 2019 uit met een rijkgevuld programma.

In het 53ste Jaarboek is er een bijdrage van Ronald De Troyer, jarenlang één van de drijvende krachten van de Volkshogeschool Bredene. In het artikel dankt de schrijver de medewerkers van toen.  Want inderdaad, tot spijt van velen, werd de werking van voornoemde culturele vereniging beëindigd.  Meer dan 50 jaar Volkshogeschool wordt aardig beschreven.

De  Fritz Vinckelaan kent elke inwoner.  Wie was Fritz Vincke ? Guy Delanghe maakte er een studie over het gezin Fritz Vincke – Seraphine Zoete en hun rol en lijden tijdens de 2de Wereldoorlog.  Een pakkende bijdrage.

Verder maakt Fran Goeminne de lezers wegwijs in het ontdekken van het fenomeen tot de productie en de toepassing van elektriciteit in Bredene.

Joseph Stroobant geeft verder een boeiend overzicht van de emblemen of wapenschilden die voorhanden zijn bij de heemkring.

Willy Degoe tenslotte belicht in een tweede deel de uitgereikte trofeeën voor sportverdienste en sporttoewijding.

Andermaal een interessant en prachtig jaarboek.  Proficiat aan hoofdman Annemie De Leyn en de vele medewerkers.