Toiletten in toeristische zone geopend tijdens herfstverlof

0
235
de zee

Tijdens het herfstverlof zullen er voldoende openbare toiletten zijn in het toeristisch gedeelte van de gemeente. Deze toiletten moeten de “hoge nood” van wandelaars op o.a. het strand en de wandelpaden in de duinen opvangen, nu horecazaken nog niet geopend zijn. Naast een extra toilet die wordt geopend door Café De Zeemeeuw, zullen de wandelaars kunnen gebruik maken van de openbare toiletten aan de strandposten 2, 3 en 6.

De toiletten zullen vanaf zaterdag 31 oktober tot en met zondag 8 november telkens open zijn van 11 tot 17 uur. De veiligheid en netheid van de openbare toiletten wordt gegarandeerd door de aanwezigheid van een verantwoordelijke die hiervoor een vergoeding aan elke bezoeker vraagt van 0,50 EUR.

Ook het gekende Café De Zeemeeuw op de hoek van de Driftweg met de Parklaan opent de toiletten. Deze zijn rechtstreeks bereikbaar via de Driftweg. Ook hier wordt een vergoeding gevraagd van 0,50 EUR gevraagd. De uitbaters van dit populair café hebben het initiatief genomen om hun toiletten in te kleden in Halloween-thema. Dit initiatief werd nu overgenomen door de gemeente die ook de toiletten aan de drie strandposten in een Halloween-kleedje heeft gestoken.

Daarnaast zijn tijdens de werkdagen ook de toiletten in het Staf Versluyscentrum bereikbaar tijdens de werkdagen, dit telkens van 9 tot 17 uur.

Dinsdagmarkt op evenementenplein gaat door!
De markt blijft op dinsdagmorgen plaatsvinden op het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys. De eerdere manier van werken, waarbij een maximum aantal personen op het marktterrein wordt toegelaten, wordt opnieuw ingevoerd. Bezoekers en marktkramers kunnen gebruik maken van de toiletten in het MEC Staf Versluys.