Plant een zonnebloem!

0
969
Zonnebloem

De bijen hebben het niet makkelijk, door het gebruik van pesticiden en de afname van een geschikt leefmilieu is het hard knokken voor de beestjes.

We hebben ze nochtans hard nodig, zeker in onze moestuinen. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor het grootste deel van onze tuingewassen. Denk hierbij aan kersen, appels  en aardbeien maar ook aan groenten zoals tomaten, paprika en courgettes.

Tuinhier Akkerwinde organiseert daarom een zonnebloemwedstrijd. We roepen alle inwoners van Oostende en Bredene op om een zonnebloem te planten en zo voor meer voedsel te zorgen voor de bijen en hopelijk komen ze eens langs op de verschillende volkstuinparken om de groenten te bestuiven.

Een zaadmapje kan aangevraagd worden via de website www.tuinhier-akkerwinde.be, we sturen ze dan toe voor 15 april, we hebben er 500 ter beschikking. In ieder mapje zitten vijf zonnebloemzaadjes en als alles goed gaat zien we binnenkort 2500 zonnebloemen om ons heen.

Er kan ook deelgenomen worden aan de wedstijd voor de hoogste en breedste zonnebloem. Eind augustus komt Tuinhier Akkerwinde langs om de zonnebloem op te meten en de prijzen te verdelen aan de de eerste drie van elke categorie.

Hoe zaadpotjes maken van recyclage materiaal en de beste tips om je zonnebloem te laten groeien kan je dan vanaf 15 april vinden op onze facebookpagina www.fb.com/tuinhierakkerwinde

De zonnebloem is niet alleen een nuttige plant, het is ook een mooie bloem. We hopen dan ook, eens de coronacrisis voorbij is en we weer buiten kunnen wandelen, we overal zonnebloemen in Bredene en Oostende zullen zien staan omringd door vele bijen die nodig zijn voor een gezonde samenleving.