Overleg leidingwater leidt tot concrete actie

0
185
Water uit de kraan

Burgemeester Steve Vandenberghe, 1e schepen Erwin Feys en schepen Kristof Vermeire hebben vrijdagavond namens het gemeentebestuur een delegatie ontvangen van de gezinnen die recent problemen hebben ondervonden ingevolge de kwaliteit van het leidingwater in Bredene.

In een constructief gesprek hebben deze inwoners, woonachtig in diverse delen van Bredene, uitgebreid de problemen toegelicht. De gemeente stelde duidelijk dat ze de inwoners met raad en daad zal bijstaan in het zoeken naar een billijke oplossing.

Er werd afgesproken dat er begin volgende week een grondige enquĂªte zal worden uitgevoerd. Begin volgende week zal hiervoor een enquĂªteformulier ter beschikking worden gesteld op de gemeentelijke website en de diverse sociale media.

Het is immers essentieel dat de problemen zo volledig mogelijk in kaart worden gebracht. Bovendien zal het gemeentebestuur ook een gespecialiseerd labo aanstellen om op diverse plaatsen analyses te doen van het leidingwater en de kalkafzetting in de installaties.

Het gemeentebestuur laat zich in dit dossier bijstaan door het advocatenkantoor Van Steenbrugge. Binnen dit advocatenkantoor zal Johan Vande Lanotte dit dossier behartigen.

Vragen?

Yannick Wittevrongel 0498/88 50 10