Nieuwe maatregelen in het kader van CORONA-virus (UPDATE vrijdag 20/03)

0
411
bijkomende maatregelen

• Politie en gemeentebestuur voeren strenge controles uit!

Het weekend staat voor de deur en dan is buitengaan verleidelijk. Het gemeentebestuur kan niet genoeg benadrukken: blijf thuis als je niet écht buiten moet.

Er werden ook een aantal nieuwe maatregelen genomen:

Warenhuizen moeten optreden in het functie van ‘social distancing’
Warenhuizen die de ‘social distancing’-regels (minstens 1,5 meter ruimte tussen personen) niet doen naleven zullen door de burgemeester worden gesloten. Terrassen MOETEN door de uitbaters zelf onbruikbaar worden gemaakt. In beide gevallen zullen door de lokale politiezone en het gemeentebestuur controles worden uitgevoerd.

• Colruyt opent NIET op 1 april

De volledig vernieuwde vestiging van warenhuis Colruyt in Bredene zal NIET opengaan op de geplande datum. Colruyt zou oorspronkelijk de winkel openen op 1 april. De winkel blijft echter voorlopig dicht! Ook de officiële opening op 31 maart gaat niet door.

• Politie controleert op tweede verblijvers, toeristen en samenscholingen

De politie zal STRENG optreden tegen wie de maatregelen inzake samenscholingen niet naleeft. De lokale politie Bredene-De Haan (samen met de politiezone Kouter) zal controleren op mensen die naar de kust komen of hun tweede verblijf in Bredene bezoeken. Campings zijn gesloten, bezoekers zijn dus niet toegelaten. Enkele permanente bewoners mogen op de camping blijven.

• Groenafval: milieu- en recyclagepark gesloten!

De afvalophalingen van restafval, PMD, papier en karton blijven voorlopig op de reguliere data doorgaan. Inwoners die het gras maaien of struiken snoeien in hun tuin kunnen met het gras of takken NIET in het milieu- en recyclagepark terecht. Er wordt aan de inwoners gevraagd om het groenafval bij te houden in de tuin. Uitzonderlijk kan men dit in de restafvalzak stoppen. Het gemeentebestuur zal streng optreden bij gevallen van sluikstorten en hiervoor ook controles uitvoeren! Er wordt bovendien gevraagd om niet langer kledij te deponeren in de speciale containers die op verschillende plaatsen op het grondgebied staan. Deze containers worden immers ook niet meer geledigd.

• Alle activiteiten in mei en juni worden afgelast

Alle gemeentelijke activiteiten in mei en juni worden afgelast.

• Woonzorgcentrum doet inspanningen voor bewoners

In het woonzorgcentrum Jacky Maes wordt extra ingezet op het welzijn van de bewoners. Zo is sedert vandaag robot JAMES te gast in het woonzorgcentrum, met dank aan de firma Zorabots uit Oostende. Anderzijds zorgen de talrijke videogesprekken die worden georganiseerd door het personeel ervoor dat bewoners het contact met de familie niet kwijt raken.