17.7 C
Bredene
woensdag, 10 augustus 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsNieuw in de bib: E-boeken lenen op eigen toestel

Artikel

Nieuw in de bib: E-boeken lenen op eigen toestel

Sinds kort kan men als lid van de Bredense bibliotheek e-boeken lenen op het eigen toestel via cloudlibrary. Men kan 2-boeken tegelijk lenen voor 6 weken.

Als de uitleentermijn afloopt, verdwijnen de e-boeken vanzelf van het toestel, dus over ‘telaatgeld’ hoef men zich geen zorgen te maken. Het is bovendien mogelijk om tot 2 e-boeken te reserveren die men graag nog wil lezen.

De e-boeken zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo en Tolino. In cloudLibrary zietmen welke e-boeken men kan lenen of reserveren. Met één muisklik staan de e-boeken op het eigen leesplankje en kan het lezen starten.

Het gaat voornamelijk om Nederlandstalige boeken en een beperkt aanbod Engelstalige werken. De collectie richt zich tot volwassen leners en bevat vlot leesbare fictie, literaire en populaire romans, maar ook toegankelijke non-fictie. De meerderheid van Vlaamse uitgevers zet haar schouders onder het platform.

Boeken van onder meer Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer zijn er terug te vinden.

Het cloudLibrary-platform is erg gebruiksvriendelijk, zodat jong en oud, digitaal vaardig en digibeet er vlot mee aan de slag kunnen. De dienst wordt aangeboden door de gemeentelijke bibliotheek, in samenwerking met Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca (cloudLibrary), laat schepen Kristof Vermeire ons weten.

Meer info:

Bibliotheek ‘De Leestuin’ – 059 33 91 90 – bibliotheek@bredene.be

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Grasbrand in Bredene

Gisteravond werden politie en brandweer rond 19:20u verwittigd van een grasbrand in Bredene op de hoek van de Zuid-Oostwijk en de Batterijstraat.  De hulpdiensten waren...

Kans op heuse hittegolf

“Vanaf zondag wordt het puffen, want we krijgen wellicht een heuse hittegolf geserveerd”, vertelt ons weerman Frank Deboosere. We spreken van een hittegolf als we...

Ollie Dollie en De Lachzaaiers

Omdat ze — tot mijn verbazing — familie van me blijkt te zijn, verdiepte ik me hier in ’t leven van Hélène Maréchal, een...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg