19.1 C
Bredene
woensdag, 10 augustus 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsMarathon in Bredene

Artikel

Marathon in Bredene

Op zondag 4 oktober organiseert Running Team Bredene een minimale versie van een (halve) marathon met start een aankomst in Bredene. “Door corona zagen heel wat leden van onze club hun marathonvoorbereiding in het water vallen en daarom hebben we voor een lokaal alternatief gezorgd”, zegt Sarah Speleers van de Bredense loopclub. “Sommigen zijn al sinds januari aan het trainen voor een marathon die eerst in april en daarna nog eens in oktober gecanceld werd. Als je zo lang en hard gewerkt hebt, dan is het zuur om dat niet te kunnen afwerken. Dus vonden we een nieuw doel: de (halve) marathon van Bredene. Zes lopers gaan de uitdaging van een volledige marathon aan, twaalf anderen doen de halve afstand.”

“We starten zondagmorgen op de Grasduinen voor één of twee lussen van iets meer dan 21 kilometer. Alle lopers hebben er ongelooflijk veel zin in, de gezonde zenuwen zijn voldoende aanwezig. Het is al weken uitkijken naar de weersomstandigheden en die zullen wellicht niet mals zijn. Er zal een stevige wind staan maar hopelijk blijft het tijdens het lopen wel droog. Gelukkig zijn er ook heel wat begeleiders en supporters die hier en daar een hart onder de riem gaan steken.

Stiekem hopen we dat sympathisanten eens goed gaan roepen wanneer de lopers passeren of dat er hier en daar een boodschap in krijt op de grond geschreven staat. Dat geeft je als loper toch altijd vleugels.”

Na de marathon gaat de stekker er even uit. “Het ‘moeten’ trainen zal dan enkele maanden vervangen worden door het ‘mogen’ trainen. Gezellige tetterloopjes en gewoon genieten van het lopen. Nieuwe plannen zijn er voorlopig niet maar we hopen dat we volgend jaar toch weer uitzicht hebben op een volle activiteitenkalender.”

Namens Nieuwsbredene.be wensen we de lopers nu al heel veel succes toe en doen we een warme oproep om massaal met je eigen bubbel langs de kant te supporteren, of boodschappen hun richting uit te sturen.

Komaan Bredene, jullie kunnen dat!

Groepsfoto uit pre-Corona-tijdperk!

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Proces ingeleid

In de Brugse rechtbank is het proces ingeleid tegen de gangster Lucien Annot (46) uit Zandvoorde. De man schoot vorig jaar zijn liefdesrivaal neer...

Nieuwe dansschool in Bredene

De zussen Megan en Melanie Casier hebben een nieuwe dansschool opgericht in Bredene. Dansschool ‘Dansier’ is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn en waar...

Grasbrand in Bredene

Gisteravond werden politie en brandweer rond 19:20u verwittigd van een grasbrand in Bredene op de hoek van de Zuid-Oostwijk en de Batterijstraat.  De hulpdiensten waren...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg