10.9 C
Bredene
dinsdag, 20 april 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Kerststallentocht in Pe Galilea Bredene-Vuurtoren

Artikel

Kerststallentocht in Pe Galilea Bredene-Vuurtoren

Rond deze tijd van het jaar worden de kerken van de Pastorale Eenheid Galilea Bredene-Vuurtoren ondergedompeld in een gezellige kerstsfeer waarbij de grote kerststal meestal een blikvanger vormt. Omdat we dit jaar niet mogen samenkomen om Kerst te vieren in de kerk, organiseert de PE Galilea Bredene-Vuurtoren, in samenwerking met Femma Bredene, een familiale wandeltocht van kerststal naar kerststal in onze vier kerken.

In de periode tussen 20 december en 10 januari kan je ‘in je eigen bubbel’ wandelen (of fietsen) van kerk naar kerk. Via een uitgestippelde route breng je zo een bezoekje aan de verschillende kerststallen. Bij de stal vind je een mooi kerstgedicht terug en kan je een kaarsje aansteken. De opbrengst van de kaarsjes schenken we aan onze verenigingen die zich inzetten voor mensen in armoede.

In elke kerk vind je de wandeling van zo’n 12 km terug die je van kerk naar kerk brengt langs groenzones en voetwegels. Je kan de wandeling starten in gelijk welke kerk en je hoeft de tocht ook niet in één keer te doen. De tocht is ook toegankelijk voor rolwagens, kinderwagens of fietsen.

Aan het bezoek aan de kerststal koppelen we een kleine wedstrijd. In iedere kerk vind je daartoe een vraagje. Het strookje met de vier antwoorden kan je, samen met je naam en adres, in de daartoe bestemde doos achterlaten. We schenken drie prijsjes weg onder de juiste antwoorden.

De kerken zijn dagelijks open van 10 tot 17 uur. Hou je ook nu aan de maatregelen die gelden binnen de kerk: draag een mondmasker, hou afstand, raak enkel aan wat nodig is bv. bij het aansteken van een kaarsje.

Het is in deze tijd eens een andere manier om, al dan niet in gezinsverband, de kerstsfeer op te snuiven. Geniet vooral van de wandeling, de kerststallen, het licht, de stilte, de natuur en de rust! We hopen je te mogen ontmoeten.

Deelname is gratis. Meer info via www.bredenevuurtoren.be

De kerststallentocht is een initiatief van de PE Galilea Bredene-Vuurtoren in samenwerking met Femma Bredene.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van die inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van zeven inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...
- Advertentie -

Sofie’s Tussendoortje

Misschien hebben jullie zich ook al afgevraagd wat er zich achter de gevel op de hoek van Buurtspoorweg 48, de voormalige boekhandel...

Huwelijk Ruben en Johanna

Zaterdag 1 februari gaven Ruben Verkest en Johanna Brosius elkaar hun ja-woord. Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester Steve Vandenberghe leidde de plechtigheid...

Volg Nieuwsbredene.be

17,491FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg