Fotografieclub ISO 8450 start met Bredense Facebook-groep voor smartphone fotografen

0
192
smartphone foto

Twee jaar terug werd ISO 8450, de Bredense “fotografieclub waar het klikt”, opgericht met als doel foto-uitstappen, vormingsavonden, projecties, tentoonstellingen, wedstrijden, workshops e.d. te organiseren, kortom om de hobbyfotograaf middelen en mogelijkheden aan te reiken om niet alleen meer, maar ook beter, de kunst van het fotograferen te gaan beoefenen.


Jammer genoeg maken de corona-maatregelen het echter niet mogelijk om vandaag deze doelstellingen in clubverband waar te maken. Gelukkig kunnen we nog individueel of in beperkte groep buiten om te gaan wandelen. Daarbij nemen we dan heel dikwijls onze smartphone mee en schieten we plaatjes van leuke plaatsen mee. Natuur-, landschaps- en straatfotografie lenen zich het best hiervoor. Vandaag de dag zijn onze mobiele telefoons trouwens in staat om kwaliteitsvolle beelden te maken. 

ISO 8450 heeft dan ook het initiatief genomen om van deze mogelijkheden een opportuniteit te maken en van start te gaan met een Facebook-groep waarbij de leden foto’s kunnen opladen van plaatsen of gebeurtenissen in onze gemeente Bredene. De foto’s in kwestie dienen geschoten te zijn met een mobiele telefoon, iPhone, Android of ander, en dienen vergezeld te gaan van korte begeleidende info of duiding over de plaats of de gebeurtenis én het type van gebruikte smartphone. De nieuwe FB-groep kreeg dan ook de passende naam “Bredene on smartphone” mee.

Bij het nemen van de foto’s zullen de leden vanzelfsprekend rekening houden met de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de privacy en dus geen (herkenbare) personen in beeld brengen. Verder zullen ook alle foto’s en teksten worden geweerd, die beledigend, discriminerend, haatzaaiend, gewelddadig, agressief, racistische of hoe dan ook aanstootgevend zijn. Op de Facebook-groepspagina zelf zijn alle praktische afspraken opgenomen en de beheerders van de groep zullen elke inzending trouwens afwegen aan deze criteria vooraleer deze online wordt zal worden gezet.

En nog dit tot slot : dit initiatief van Fotografieclub ISO 8450 is geenszins bedoeld als concurrentie van andere Facebook-groepen die Bredene als centraal onderwerp hebben, maar heeft enkel tot doel amateurfotografen die gebruik maken van hun smartphone om plaatjes te schieten een groepsmogelijkheid tot publicatie te geven. ISO 8450 zou ISO 8450 niet zijn, moesten er op de groepspagina niet geregeld ook tips en tricks worden gegeven om je smartphonefotografie te verbeteren. 

VOORWAARDEN

Wie foto’s oplaadt naar “Bredene on smartphone” :

  • vermeldt naast maximum 5 foto’s per dag een korte info of duiding én het type van gebruikte smartphone;
  • doet dat rechtstreeks en dus niet gedeeld vanop de eigen FB-pagina;
  • stuurt geen filmpjes door;
  • houdt rekening met de bescherming van de persoonlijke levenssfeer en de privacy en brengt dus geen (herkenbare) personen in beeld;
  • plaatst geen beelden die beledigend, discriminerend, haatzaaiend, gewelddadig, agressief, racistische of hoe dan ook aanstootgevend zijn;
  • behoudt het copyright van de opgeladen foto’s;
  • plaatst geen links naar websites of andere FB-pagina’s en maakt geen reclame voor wie of wat dan ook;
  • blijft steeds vriendelijk, respectvol en constructief bij het becommentariëren van ingezonden foto’s.

EXTRA

Elke maand kiezen de initiatiefnemers uit de ingezonden foto’s “De foto van de maand”. Deze wordt gedurende de daarop volgende maand opgenomen in de omslagfoto bovenaan de Facebook-pagina.