Het Az Damiaan verdeelde donderdagmorgen 1.973 kerstkaartjes in alle woonzorgcentra in Oostende en Bredene.

0
183
Kerstkaartjes

“Voor onze bewoners betekent deze attentie enorm veel”, klinkt het.

Het initiatief ‘Een kaart vol liefde’ kwam uit van Pazdam, de personeels- en vriendenkring van Az Damiaan, in het kader van ‘De Warmste Week’. “Door de coronasituatie moeten heel veel mensen de warmte van hun familie of vrienden missen. Dan kan een kerstkaartje wonderen doen”, legt transmuraal zorgcoördinator Hanne Bossaer uit. 

Az Damiaan lanceerde daarom een oproep bij alle medewerkers om kerstkaartjes te schrijven voor de bewoners van de woonzorgcentra in de regio Oostende-Bredene. Ook scholen en burgers konden een kerstkaartje of tekening schrijven. De respons was enorm. In ruim twee weken tijd werden 1.973 kerstkaartjes verzameld. 

Naast medewerkers van het ziekenhuis, kropen ook heel wat scholen en verenigingen in de pen. Zo kwamen enkele KVO-spelers hun kerstkaartje in de brievenbox in de inkomhal deponeren. De actie bereikte ook het stadsbestuur van Oostende en Bredene. Burgemeester Bart Tommelein en schepen Natacha Waldmann schreven een kaartje namens de stad

Oostende, net zoals burgemeester Steve Vandenberghe en schepen Kristof Vermeire voor Bredene. Ook Margot Cloet, gedelegeerd bestuurder van Zorgnet-Icuro bezorgde een kaartje.

 “In deze kerstperiode is solidariteit meer dan ooit belangrijk om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan”, duidt algemeen directeur Bart De Bock. “Onderling helpen we elkaar waar mogelijk en er worden heel sterke banden gesmeed. Maar ook buiten het ziekenhuis geven we onze solidariteit en warmte door. De actie ‘Een kaart vol liefde’ is daar een mooi voorbeeld van”. 

De actie verliep volledig coronaproof. Eens de inzameling afgelopen was werden de kaartjes 72 uren in quarantaine geplaatst. Ook na het sorteren van de kaartjes per woonzorgcentrum gingen ze nogmaals 72 uren in quarantaine. Vandaag 24 december werden de bijna 2.000 kaartjes verdeeld, ook volgens strikte coronamaatregelen. 

Veertien woonzorgcentra in Oostende en twee in Bredene (Westerhauwe en Jacky Maes) – samen goed voor in totaal 1.544 bewoners –  ontvingen deze morgen kaartjes voor hun bewoners. De reacties waren heel positief. 

(foto: Hanne Bossaer en Isabelle Vande Walle van Az Damiaan overhandigen kerstkaartjes aan Connie Depotter van ’t Ponton)