10.9 C
Bredene
dinsdag, 20 april 2021

Volg ons ook op

Home Nieuws Ethias Cross Bredene

Artikel

Ethias Cross Bredene

Woensdag 30 december wordt het opnieuw een sporthoogdag voor onze gemeente. De jaarlijkse cyclocrosswedstrijd ‘Ereprijs Paul Herygers’ vindt dan plaats in het recreatiedomein Grasduinen en is de zesde mache uit de Ethias crossen.

Door de Covid-maatregelen worden er geen fans toegelaten, maar alles is te volgen via VTM en hln.be.

Start van de dames is voorzien om 13u45 en de heren om 15u00.

Bij de dames start o.a Sanne Cant en Lucia Gonzalez Blanco. Bij de heren Mathieu Van der Poel en Dieter Vanthourenhout.

Het wordt trouwens de laatste veldrit in de profcarrière van Dieter Vanthourenhout. Hij gaat na nieuwjaar aan de slag als verkoper in de fietsenzaak van Walter Godefroot. Hij wordt ook trainer.

Praktische maatregelen

Zoals ondertussen gewoonlijk zal het rennerspark voor de eliterenners worden voorzien in de Duinenstraat, meer bepaald tussen de Beukenlaan en de rotonde t.h.v. het WZC Jacky Maes.  Dit rennerspark zal eveneens ontoegankelijk zijn voor het publiek.  Enkel de bewoners van dit gedeelte van de Duinenstraat zullen zich, mits voorleggen van een toegangsbewijs, in het rennerspark mogen begeven en dit enkel en alleen om hun woning te voet te verlaten of te bereiken.  De lokale politie zal er handhaven op het respecteren van de COVID-19 maatregelen!

Gezien dit jaar de jeugdrenners niet deelnemen als gevolg van de COVID-19 pandemie, zal de rennersparking op het marktplein langsheen de Kapelstraat dan ook niet worden ingericht.  Deze parking blijft dus vrij voor het regulier parkeren.  

Voor de organisatie van het rennerskwartier wordt de Duinenstraat op 30/12 (tussen 10 en 18 uur) VOLLEDIG afgesloten voor het doorgaand verkeer tussen de Beukenlaan en de rotonde t.h.v. het WZC Jacky Maes.  Er wordt een omleiding voorzien in beide rijrichtingen via de Populierenlaan.  Hierdoor moeten ook de bussen van De Lijn omrijden en wordt de halte t.h.v. van het WZC Jacky Maes verplaatst naar de Duinenstraat t.h.v. de huisnummers 92 en 77.

De handelszaken bakkerij Deschacht en slagerij Dumalin blijven bereikbaar voor hun klanten, ook hun private parking in de Schoollaan blijft bereikbaar voor voertuigen.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van die inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...

Overlijdens

De redactie verneemt het overlijden van zeven inwoners van onze gemeente de afgelopen maand. Langs deze weg biedt Nieuwsbredene.be de blijken van...
- Advertentie -

Sofie’s Tussendoortje

Misschien hebben jullie zich ook al afgevraagd wat er zich achter de gevel op de hoek van Buurtspoorweg 48, de voormalige boekhandel...

Huwelijk Ruben en Johanna

Zaterdag 1 februari gaven Ruben Verkest en Johanna Brosius elkaar hun ja-woord. Vlaams volksvertegenwoordiger en burgemeester Steve Vandenberghe leidde de plechtigheid...

Volg Nieuwsbredene.be

17,491FansLike
243VolgersVolg
67VolgersVolg