Elke dag rekent 1 op 5 Vlamingen op de hulp van het Rode Kruis

0
346
Rode kruis team

Al 21 jaar geeft afdeling Bredene, in de maand augustus, een infobrochure uit die in alle brievenbussen van de gemeente verdeeld wordt. Zo’n brochure opmaken en sponsoring zoeken vergt enorm veel tijd en werk. We zagen echter ons aantal giften en lidkaarten elk jaar slinken.
Sedert een 4-tal jaren is Rode Kruis-Vlaanderen gestart met een project voor lokale steun aan de afdelingen. De afdeling Bredene heeft besloten vanaf dit jaar mee te stappen in dit project waarvan elke euro naar de afdeling gaat voor haar eigen werking.

Daarom zullen alle inwoners van Bredene binnenkort (eerste helft september) een brief ontvangen waarin onze vrijwilligers om steun vragen, zodat zij elke dag mensen in nood kunnen helpen. Immers de vrijwilligers geven gratis hun tijd, maar voor alle materiaal, kledij, voertuigen, interne opleidingen, lesmateriaal enz. moeten zij zelf zorgen voor de nodige werkingsmiddelen.
Covid-19 heeft onze inkomsten rampzalig beïnvloed. De jaarlijkse stickerverkoop werd een complete flop en alle preventieve hulpacties werden afgelast. Niettemin blijven onze kosten op verzekeringen, zendvergunningen (voor onze mobiele radio’s), afschrijvingen van voertuigen, materiaal en medicaties, keuringen en onze inzet van vrijwilligers tegen het covid-19 virus oplopen.
Je kan ons steunen door een storting te doen naar de afdeling Bredene. Je ontvangt een Rode Kruiskaart die de lid- en giftenkaart van vroeger vervangt.

Wie nu reeds een storting wil doen kan dit op rekeningnummer van Rode Kruis-Bredene:

BE65 0018 8565 0896
BIC-code: GEBABEBB

mededeling “BRK PA BREDENE gift”

Meer dan 13.000 vrijwilligers

Rode Kruis-Vlaanderen telt ondertussen meer dan 13.000 goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers. Ze helpen op evenementen en staan paraat bij rampen. Daarbovenop geven ze ieder jaar diverse eerstehulpopleidingen en organiseren ze bloedafnames en sociale activiteiten voor maatschappelijk kwetsbare mensen. De kans dat je ooit het Rode Kruis eens nodig hebt, is dus bijzonder groot. Je bent hen vast al ergens tegengekomen op één van de vele evenementen en activiteiten waar ze klaar stonden om te helpen.

Mensen in de buurt rekenen op jou

Jouw steun gaat volledig naar de hulp die onze Rode Kruisvrijwilligers bieden. Mensen in nood help je niet alleen, daar heb je vrijwilligers én schenkers voor nodig. Jij kan het verschil maken in Bredene.


Geef bloed 

De volgende bloedafname is in het Gemeenschapscentrum “Hubert Beuselinck” op maandag 28/09 en dinsdag 6/10 telkens van 17 tot 19.30u. De afnames gebeuren op afspraak en dit kan op de website  https://donorportaal.rodekruis.be/   of gratis op het nummer 0800 777 00

Meer info zie website https://www.rodekruis.be/bredene/