Een blik achter de schermen in een school van de toekomst

0
665
School in opbouw

Onlangs mochten we met Nieuwsbredene.be een blik achter de schermen werpen bij één van de projecten van Scholen van Morgen. Scholen van Morgen is een PPS-project (Publiek Private Samenwerking) aangestuurd door AG Real Estate die instaat voor het ontwerp, de bouw en het onderhoud van 182 scholen. Wij mochten een kijkje nemen in het nieuwe schoolgebouw waar de Europaschool en Autonome Middenschool Bredene (Gemeenschapsonderwijs) samen zullen huisvesten.

“Ondanks de coronacrisis heeft de werf tot op heden geen achterstand opgelopen. Aannemer Alheembouw doet er alles aan om de opleverdatum, 31 maart 2021 na te streven zodat alle leerlingen op 1 september 2021 als eersten hun intrek kunnen nemen in de nieuwe school”, vertelt Brenda Linskens, directeur van de basisschool Europaschool.

Vanuit de refter op de eerste verdieping en de speelplaats op het dak, kan je genieten van een prachtig zicht over de Spuikom. De school ligt op een toplocatie in Bredene!

“Het gebouw is volledig ontworpen volgens de nieuwste pedagogische inzichten en de visie van de school op vlak van differentiëren door middel van co-teaching. De school is trouwens een pilootschool op vlak van co-teaching vanaf de kleuterklas tot en met het tweede middelbaar”, voegt Kristof Van Loock, directeur van de Autonome Middenschool Bredene er aan toe.

Ook werd gedacht aan flexibiliteit. Verschillende lokalen kunnen slim geschakeld worden tot middelgrote of heel grote ruimtes en voorzieningen. Bijvoorbeeld voorzieningen voor wetenschappelijke proefjes komen enkel tijdens die momenten uit het plafond naar beneden.

Op ecologisch vlak wordt er gewerkt volgens de nieuwste normen. Het nieuwe gebouw kan nog niet bezocht worden, maar wie interesse heeft kan wel een afspraak maken met de directeurs voor meer inlichtingen en een rondleiding in het huidige gebouw.

De Europaschool en de Autonome Middenschool zijn tijdens de zomervakantie geopend tot en met 3 juli en vanaf 17 augustus, en dit elke weekdag.

Foto’s: Patrick Boucqaert