Dienstencentrum en dagverzorgingscentrum uit de startblokken

0
439
wzc Jacky Maes

Door de coronacrisis werd de opening van zowel het lokaal dienstencentrum als het dagverzorgingscentrum uitgesteld. Maar ondertussen zijn beide zorgdiensten, die gevestigd zijn in de gloednieuwe gebouwen van het woonzorgcentrum Jacky Maes, operationeel en klaar om Bredenaars te ontvangen.

“Met de opening van het lokaal dienstencentrum willen we ervoor zorgen dat Bredenaars niet in een sociaal isolement geraken”, zegt schepen van sociale zaken Eddy Gryson. Het eerste dienstencentrum van Bredene bevat een buurtrestaurant. Maar er worden binnenkort ook informatieve activiteiten zoals voordrachten, vorming op maat, aanbieden van hygiënische zorg,… georganiseerd.  De werking van het lokaal dienstencentrum moet  er dus niet alleen voor zorgen dat vereenzaming van senioren wort aangepakt, er is ook een sterke preventieve functie waarbij ouderen en personen met een beginnende zorgbehoefte centraal staan.

We zoeken vrijwilligers!

Het Lokaal Dienstencentrum kan niet zonder vrijwilligers. Dit kunnen studenten zijn, actieve gepensioneerden, professionelen die in hun vrije tijd hun specifieke vaardigheden aanbieden, mensen die in de buurt wonen, mensen die graag anderen helpen,… Zin om mee te werken aan dit nieuwe avontuur, contacteer dan centrumleidster Joyce Hubrouck via 059 33 97 70 of mail naar joyce.hubrouck@ocmwbredene.be.

Ook het dagverzorgingscentrum opent deuren

“Onder de noemer ‘Bredene: dat is zorgen voor iedereen!’ opent nog deze week het dagverzorgingscentrum in het woonzorgcentrum Jacky Maes”, geeft schepen van sociale zaken Eddy Gryson aan. Bredenaars vanaf de leeftijd van 65 jaar kunnen terecht in het dagverzorgingscentrum, waar een professioneel team met paramedici, verpleeg- en zorgkundigen voor hen klaar staat. Er is plaats voor 15 personen die elke werkdag van 8  tot 17 uur kunnen genieten van kwaliteitsvolle zorg.

Het dagverzorgingscentrum richt zich tot zorgbehoevende senioren die nog zelfstandig of met familie thuis wonen. “Deze senioren kunnen echter tijdens de dag ondersteuning gebruiken op het gebied van maaltijden, verzorging, verpleging, toezicht op het nemen van geneesmiddelen,… Maar het kan ook dat deze senioren gewoon nood hebben aan een zinvolle dagbesteding of fijne sociale contacten”, verduidelijkt schepen Eddy Gryson.

De dagprijs bedraagt 23,03 EUR voor een volledige dag. In de dagprijs zijn o.a. hulp en begeleiding bij dagdagelijkse taken, verpleegkundige zorgen, middagmaal en ergotherapie/animatie inbegrepen.

Coördinator van het dagverzorgingscentrum is Nele Nobels. Ze is bereikbaar op het nummer 059 33 97 70 of via e-mail naar info@ocmwbredene.be