Bredene zet sterk in op sociaal welzijn van inwoners.

0
124
lukt het niet

Bredene wil er de komende weken zijn voor inwoners die het moeilijk hebben omwille van de coronamaatregelen. Naast de actie ‘Licht in de straat geeft warmte’ zet het gemeentebestuur in op een doorgedreven communicatiecampagne die de kwetsbare inwoners ervan moet bewustmaken dat Bredene écht wel kan helpen.

We zijn deze week gestart met een belactie onder de noemer ‘Bredenaars bellen Bredenaars’, waarbij we met vrijwilligers (onder de leiding van het Lokaal dienstencentrum) ouderen en kwetsbaren opbellen om hen een hart onder de riem te steken, te horen of er eventueel nood is aan hulp of gewoon eens om te vragen hoe het met hen is.

Hiermee willen we mensen uit de buurt bereiken en hen uit hun sociaal isolement halen en luisteren of er eventuele hulpvragen zijn. Want we weten dat deze periode voor sommigen hard is en het gemis van sociaal contact groot. En daar willen we iets aan doen, want we mogen het mentaal welzijn in een periode dat de dagen inkorten, niet uit het oog verliezen.

Lukt het niet? Wij helpen!

Daarnaast zullen we ook in het straatbeeld, via onze website en sociale mediakanalen en ons gemeentelijk informatiemagazine inwoners oproepen om ons te contacteren als het voor hen even niet lukt.

Naast de belcampagne is er immers ook de hulplijn 059 33 97 97 die dagelijks van 8 tot 20 uur bereikbaar is.

Inwoners kunnen op dit nummer terecht met allerhande vragen, maar we vragen ook aan wie weet heeft van vrienden, kennissen, buren,… die noden of problemen hebben, ons dit te laten weten.

Met een doorgedreven sociaal netwerk willen we er zoveel mogelijk voor zorgen dat zo weinig mogelijk mensen geïsoleerd raken, aldus burgemeester Steve Vandenberghe.