4.2 C
Bredene
vrijdag, 02 december 2022

Volg ons ook op

HomeNieuwsBistro Kantien

Artikel

Bistro Kantien

Sinds 2011 vertoeft Lenka Wylleman met haar familie tijdens de vakanties hun vrije tijd door op camping ‘t Massenhof/ Park D’Heule te Bredene. Als leerling van hotelschool Ter Groene Poorte te Brugge was het een klein stapje om haar vakantiejob uit te oefenen in de taverne van deze campings. Daar kreeg ze de smaak volledig te pakken en toen al rees haar droom om deze zaak later zelf uit te baten. In juni 2016 studeerde ik af aan de hotelschool en volgde ik nog de opleiding hotelmanagement aan Hogeschool Vives te Brugge. 


Eind vorig seizoen kreeg Lenka de vraag of ze de taverne nog steeds wou openhouden? Ze moest niet lang nadenken en was meteen enthousiast. Zoals Lenka zelf aanbrengt kan ze dit niet alleen: “We hebben er een familiezaak van gemaakt. Mijn mama Sabrine stapt volledig mee in de zaak en zal zich toespitsen op de bediening. Mijn pluspapa Pascal die ook een grote passie heeft voor koken springt bij in het weekend. Ook mijn vriend Dario, sommelier van opleiding en mijn pluszus Jolien worden vaste waarden in de zaal in de weekends en vakanties. Bistro Kantien wil garant staan voor dagelijkse maar kwalitatieve gerechten voor klein en groot. Een vaste kaart, dagschotels, verse pannenkoeken en wafes. En leuke activiteiten die inspelen op de actualiteit.”
“Iedereen is dus van harte welkom, zowel de vaste bezoekers van de campings alsook de mensen van buitenaf, wensen wij een aangename tijd te bezorgen in onze bistro”, vult Lenka nog aan. 

Bistro Kantien werd officieel geopend op 22 februari en het was meteen full house. Dit konden schepen Kristof Vermeire en Alain Lynneel met eigen ogen waarnemen, samen met gemeenteraadsvoorzitter Kelly Spillier brachten ze de felicitaties van het gemeentebestuur over en wensten hen heel veel geluk en drukke momenten zoals die avond toe. 
Meer info kan je vinden op www.bistrokantien.com of hun Facebookpagina. Momenteel zijn ze open van donderdag tot zondag, vanaf de paasvakantie aangepaste openingsuren. De bistro is gelegen te Bredene in de Zandstraat 101b. 
#veelsucces #jongenondernemend #ondernemendBredene 

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Buitenverblijf van de Sint

Sinterklaas logeert dit jaar opnieuw aan de kust. Tijdens het weekend komt hij langs in zijn buitenverblijfje en kan jij hem er ontmoeten! Elke...

Podcast ‘Start&GO on track’

West-Vlaanderen heeft een straffe community van startende ondernemers! Met de podcast ‘Start&GO on track’ zet het startersinitiatief van de provincie 'Start&GO' die community in...

Gemeente -en ocmw-raad

Vanavond vindt de gemeente- en OCMW-raad om 19u30. Vooraf is er een vragenkwartiertje voor vragen van inwoners vanaf 19.15 u. Deze zitting wordt georganiseerd in...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
68VolgersVolg