Freddy en Lucien

0
565

Vrijdag waren er twee koersmonumenten in het MEC Staf Versluys. Lucien Van Impe en Freddy Maertens die vroeger podiumplaatsen van elkaar afsnoepten, staan nu schouder aan schouder samen op het podium.
Filip Osselaer, auteur van de fel bejubelde boeken over de twee topcoureurs, nam hen in een prachtige show mee op een nostalgische tocht door hun ongelooflijke carrière.

Lucien en Freddy keerden terug naar hun kindertijd, de krantenrondes, de eerste kermiskoersen, hun liefde voor Rita en Carine, de eerste zeges en het besef dat ze grote renners kunnen worden.
Ze vertelden over de overwinningen, over de nederlagen, over vallen en opstaan, over opgroeien in de jaren zestig en groot worden in de jaren zeventig. Samen beleefden ze in die ene zomer van 1976 de Tour De France als groot hoogtepunt: Lucien wint geel, Freddy groen!

Een vertelling over het leven en de koers, vol humor en heroïek. Met de mooiste truitjes, de prachtigste beelden, de pakkendste woorden en de beste muziek, als soundtrack bij een uitmuntende carrière en die ene zomer van 1976. Een avond waarop zeges opnieuw gevierd werden en nederlagen opnieuw geleden worden.

? ingezonden : Francky De Braekeleir

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in