Stijgende coronacijfers in Vlaanderen en Bredene

0
103
sportkleedkamers tijdelijk gesloten

In Vlaanderen en ook in Bredene worden opnieuw verhoogde coronacijfers opgemerkt. Ondanks het feit dat ondertussen heel wat mensen zijn gevaccineerd, blijft de deltavariant zich verspreiden onder de bevolking. Vooral bij jongeren tussen de 10 en 29 jaar worden meer besmettingen vastgesteld. Dit komt onder meer omdat deze jongeren slechts gedeeltelijk of nog niet werden gevaccineerd.

Kleedkamers sportcentrum gesloten

De meeste sportverenigingen hebben ondertussen hun werking, zowel met jeugd- als volwassenenwerking, in het sportcentrum hervat. De sportzalen bieden voldoende ruimte om de social distancing te garanderen, maar ook de mogelijkheid om voldoende te ventileren. Dit geldt echter niet voor de kleedkamers waar er minder ruimte en ventilatie mogelijk is. De Bredense veiligheidscel heeft dan ook beslist de kleedkamers tijdelijk te sluiten tot 15 augustus. Deze maatregel wordt regelmatig geëvalueerd en indien nodig bijgestuurd.

Hou u aan de maatregelen

Het is duidelijk dat het coronavirus nog niet is verdwenen. Het is dan ook belangrijk om u nog steeds aan de maatregelen te houden, ook al bent u reeds gevaccineerd. Hou u aan deze maatregelen, zodat u hopelijk veilig verder van de zomer kan genieten: Het dragen van mondmaskers (neus en mond volledig bedekt) is verplicht vanaf 12 jaar op plaatsen waar u geen afstand kunt bewaren, op het openbaar vervoer, in alle openbare gebouwen die voor het publiek toegankelijk zijn, in winkels en winkelcentra, bij de kapper of bij de schoonheidsspecialist, in bibliotheken en musea, in de horeca, op markten, en in winkelstraten of andere drukke plaatsen, in ziekenhuizen, op evenementen, de mondmaskerplicht bij outdoor-evenementen vervalt indien u zit.

Was uw handen regelmatig. En volg ook de overige hygiëneregels zoals bij het hoesten of niezen.
Ziek of symptomen? Blijf thuis en neem contact met uw huisarts.
Test uzelf als u nog niet gevaccineerd bent. U vindt een zelftest bij de apotheker.
Kies voor buiten. Want buiten is het veiliger.
Kleiner is fijner. Een groep van 5 is veiliger dan een groep van 50.
Verlucht en ventileer binnenruimtes. Zo vermijdt u een viruswolk binnen.
Houd nog even veilige afstand. Op 1,5 meter blijft het veiliger tot iedereen is gevaccineerd.
Hou het ook op reis veilig. Download het digitaal coronacertificaat, gebruik de corona-app en informeer u over lokale regels.

Meer informatie op www.info-coronavirus.be van de FOD Volksgezondheid.