Week van de pleegzorg

0
24

Van 8 tot en met 17 november 2024 is het de Week van de pleegzorg. Tijdens deze week wordt het bijzondere engagement van pleeggezinnen in de kijker gezet.

Er zijn gezinnen die voltijds zorgen voor een kind. Anderen bieden enkele weekends per maand en tijdens vakanties opvang, zodat de ouder(s) even op adem kunnen komen. Nog andere gezinnen kiezen voor crisisopvang. Er zijn gezinnen die voor één kind zorgen en zij die broertjes en zusjes samen een thuis bieden. Andere pleegzorgers creëren dan weer een warme thuis voor een volwassene met een handicap en/of psychiatrische problematiek.

Het is wel duidelijk; elk pleeggezin heeft zo zijn eigen unieke familierecept. Geen betere manier om dit in de kijker te zetten dan met… pannenkoeken! Aan de hand van alle pannenkoekenverhalen wil Pleegzorg Vlaanderen een inkijk geven in wat pleegzorg is en uiteraard een oproep doen aan wie zich nog kandidaat wil stellen om pleeggezin te worden. Minder reden tot feest zijn namelijk de 1000 kinderen en volwassenen die nog op een plekje in een pleeggezin wachten. Tijdens de week van de pleegzorg worden er daarom ook digitale en live infosessies georganiseerd om wie meer wil weten over pleegzorg te informeren. Inschrijven kan via www.pleegzorg.be. En voor wie geluk heeft zijn er… pannenkoeken!

Op woensdag 13 november gaat men met heel Vlaanderen aan de bak om aandacht te vragen voor pleegzorg! Deel klassieke, gezonde, hartige of buitengewone pannenkoek op de eigen socials met #pannenkoekenvoorpleegzorg, en wie weet wint men een mooie prijs.

Nog op zoek naar lekkere pannenkoekinspiratie? Surf dan naar www.pleegzorg.be/pannenkoek en download het e-boek boordevol recepten en pleegzorgverhalen.