“We gaan door zolang het geestig is”

0
83
Nathalie Dumon

Nathalie Dumon krijgt toestemming voor 5 extra jaren Bar ‘t Hof

Haar verhaal begon met een serieuze afknapper maar 6 maanden nadat Nathalie Dumon goedkeuring kreeg voor de uitbating ervan heeft ze van het gemeentebestuur nu ook groen licht gekregen voor vijf meer jaar zomerbar ’t Hof. “Ik ben superblij, ook omdat de rust in de buurt intussen is teruggekeerd en iedereen heeft kunnen zien dat ’t Hof een meerwaarde is voor de wijk Dorp.”

Nathalie Dumon had een droom, goed een jaar geleden. In wat ooit de boerderij van haar grootouders was, wilde ze een pop up zomerbar inrichten. “Nadat mijn oom Maurice, die er als laatste woonde, was overleden, stonden woonst en schuur leeg. Het leek me een uitgelezen plek om een gezellige zomerbar onder te brengen. De boerderij verkopen kon ik niet, aan de plek hingen teveel mooie jeugdherinneringen. Het was de plek waar ik als klein meisje elke zomer kwam spelen.”

Net toen Nathalie op het punt stond om ‘t Hof -want zo doopte ze haar droom- te openen, viel een bezwaarschrift tegen de zomerbar in de bus. “Ik was er ondersteboven van”, blikt Nathalie terug. “De schuur was intussen ingericht met de vele spullen, die ik van vrienden had gekregen, ik had een leuke zomerterras opgetrokken in de tuin,…”

De waardin-in spe kwam er snel achter dat er tegen de komst van haar zomerbar campagne werd gevoerd. “Er deed een enquête de ronde tegen ’t Hof, die door omwonenden was ondertekend. Maar toen ik zelf even ging aanbellen bij enkele buren bleek dat het allemaal wat op een misverstand berustte. Toen ik daarop zelf met een vragenlijst rondging, bleken vaak dezelfde buurtbewoners, die zich tegen de bar hadden uitgesproken, helemaal niets te hebben tegen de komst ervan.”

Het betekende wel dat Nathalie pas in het najaar, na een procedure bij de provincie, goedkeuring kreeg voor haar ‘zomer’bar. “We hebben er dan maar een winterbar van gemaakt en zo in geen tijd toch nog heel wat vaste klantjes verworven.”

Intussen zijn de plooien met de buren, die de klacht initieerden, gladgestreken. “’t Hof is stilaan een vaste stek geworden voor heel wat buurtbewoners. En precies dat was mijn bedoeling: een ontmoetingsplaats creëren op ’t Dorp.”

Nathalie is dan ook blij dat ze haar vergunning deze week verlengd zag met 5 jaar. “Er zijn sinds onze start nooit klachten geweest over lawaai- of andere hinder. Dus ja, ik ga graag door. Zolang het geestig is. En dat is het hier vaak. Ik heb hier al enkele wreed leuke verjaardagsfeestjes gehad, ik zet ook regelmatig een concertje op touw en op 25 en 26 mei organiseer ik hier zelfs een Place du Tertre samen met kunstkring Arte 4. In de tuin zullen dan enkele kunstenaars live aan het werk te zien zijn.

Op 28 september wil ik vervolgens het eenjarig bestaan van ’t Hof vieren. Hoe dat feestje er uit zal zien, kan ik nu echter nog niet zeggen.”

Zomer/winterbar ’t Hof is terug te vinden in de Sluizenstraat 78. De bar is open op vrijdag, zaterdag en zondag (van 14u tot 22u en op zondag van 14u tot 20u).

(MM)

Foto en artikel geschreven door Marc Mahieu voor de Krant van West-Vlaanderen