Sprankelende Bredense evenementenzomer

0
57

De Bredense zomer wordt eentje om naar uit te kijken. Met een sprankelend programma hoeft geen enkele Bredenaar, toerist of tweedeverblijver zich te vervelen. Bredene start vanaf eind juni ook met een eigen citygame ‘Expeditie Bredene’.

“Het Afro C festival is uiteraard dé blikvanger tijdens onze evenementenzomer. Het festival met wereldmuziek, tropische sfeer en heerlijke wereldkeuken, keert na enkele jaren afwezigheid op vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus terug naar de evenementenweide van het Paelsteenveld. Maar er valt zoveel meer te beleven in juli en augustus”, zegt schepen van toerisme en cultuur Alain Lynneel.

Het zomerseizoen wordt ingezet tijdens het ‘Feest van de Bredenaar’ op vrijdag 28 en zaterdag 29 juni op het Duinenplein met allerhande activiteiten en de lancering van de citygame ‘Expeditie Bredene’. Het ‘Feest van de Bredenaar’ wordt afgesloten met een optreden van Le Frique en een DJ-set in het MEC Staf Versluys.

Van Dunegatfeesten naar MNM Summertime tot Afro C Festival

Ook heel wat klassiekers zien we deze zomer terug. Op zaterdag 13 juli en zondag 14 juli staan de Dunegatfeesten op het programma. Een feestweekend op het Duinenplein met onder andere de kunstmarkt ‘Dune Art’, straatanimatie, braderie en een springkastelendorp op zondag. ‘Kom Grasduinen’ moest dit jaar op zoek naar een nieuwe locatie door de werken op het recreatiedomein Grasduinen. Met de nieuwe naam ‘Kom Zomeren op het Paelsteenveld’ op zaterdag 10 augustus blijven sport en spel centraal staan tijdens deze familiehappening. Bredene-Dorp verwelkomt op vrijdag 26 juli ‘Bredene Zingt’ en op hetzelfde podium onder de Watertoren staat de dag nadien, op zaterdag 27 juli, het gratis muziekfestival ‘The Village’ op het programma.

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli slaat het ‘Wild West Festival’, het festival voor de western en countryliefhebber, zijn tenten op in het Paelsteenveld. ‘I love Thailand’, het grootste Thaise event van de Benelux, brengt op zaterdag 24 augustus de Thaise cultuur naar Bredene.

Het pittoreske binnenplein van het Turkeyenhof vormt op vrijdag 5 juli (Vlaanderen Feest) met de coverband ‘Ontpopt’ en vrijdag 9 augustus (Turkeyenhof Zomert) met de jaren ’30 muziek van ‘Suger Cane Combo’ het decor voor de enkele sfeervolle optredens. Van woensdag 7 augustus tot en met zaterdag 10 augustus komt MNM Summertime naar het Duinenplein met optredens van De Ketnet Band, De Radio Hallo Discoshow, Judith en Pauline,…. Wie na een dagje strand nog even wil nagenieten, kan dit op zondag 21 juli, donderdag 1 augustus en dinsdag 13 augustus, tijdens Lotto’s Muziekshow op het Duinenplein.

Strandbloemen, vliegeren en zandkastelen bouwen!

De ganse zomer kan men op het strand deelnemen aan verschillende strandactiviteiten. Leer om zelf strandbloemen te maken tijdens verschillende workshops en doe mee aan de ‘De Mooiste Bloemenwinkel’. Kom mee vliegeren tijdens ‘Kite Away’ of doe mee aan de wedstrijd ‘Fortenbouw’ op het strand. Noteer alvast zaterdag 3 augustus in de agenda want dan is er het Belgisch Kampioenschap Zandkastelen bouwen ter hoogte van strandpost 2.

Citygame ‘Expeditie Bredene’ met Guido De Greef en Piv Huvluv

Op zaterdag 29 juni is er de start van de digitale citygame ‘Expeditie Bredene’. Deze is opgezet in samenwerking met lokaal kunstenaar en geestelijke vader van ‘prikkeBreintje’ Guido De Greef en met als verteller voor de game niemand minder dan Piv Huvluv. Zoek dus mee naar het sleutelwoord samen met ‘prikkeBreintje’ en Piv tijdens een interactieve wandeling van 4 km.