Samenwerken werkt aanstekelijk. Doe jij ook mee? (Broederlijk delen)

0
76

Je bent niet alleen als je van deze wereld een eerlijke, rechtvaardige en milieuvriendelijke plek wilt maken. Een wereld waar het voor iedereen goed leven is, waar iedereen mee is.

Het is tijd om onze krachten te bundelen, want SAMEN VOOR RECHTVAARDIGHEID WERKT AANSTEKELIJK.

Met deze slogan roept Broederlijk Delen ieder van ons op om samen te werken aan een betere wereld. Als 25% van de mensen meedoet, kunnen we de samenleving 100% laten kantelen richting beter!

De campagne zoemt dit jaar in op Congo, een land waar toegang tot grond voor veel landbouwers uiterst moeilijk is. Dit is echter niet alleen in Congo zo, maar in verschillende landen in Afrika en Latijns-Amerika.

Samen met hun partnerorganisaties bouwt Broederlijk Delen aan alternatieven en voert ze de druk op het nationale beleid op. Dankzij jouw steun versterk je hun werking.

Van 14 februari tot 31 maart organiseert Broederlijk Delen zijn jaarlijkse campagne om internationale solidariteit een gezicht te geven.

Jij kan een verschil maken door je aanwezigheid op één of meerdere activiteiten georganiseerd in onze pastorale eenheid ten voordele van Broederlijk Delen.

Zo is er het Sober Maal in De Caproen op 14 februari om 12.00 u. waar we soep en brood delen.

Wie zijn kennis wil delen kan ook dit jaar terecht op de Noord-Zuidquiz in zaal Vuurtoren op 8 maart om 19.30 u.

Culinair worden we dan weer verwend tijdens het Solidariteitsmaal in zaal De Cappelrie op 17 maart om 12.00 u.

Tenslotte bieden wij ‘1 uur voor/met Hem’ aan, een theatervoorstelling waarin je als toeschouwer op een unieke manier deel wordt van het passieverhaal van Jezus. Deze evocatie gaat door in de St.-Antoniuskerk op 22 maart om 19.00 u.

De opbrengst van al deze activiteiten gaat integraal naar Broederlijk Delen. Hopelijk mogen we ook jou telkens verwelkomen!

Meer info over de verschillende activiteiten vind je via onze website: https://www.bredenevuurtoren.be/

Uiteraard ben je ook van harte welkom op de wekelijkse eucharistievieringen in onze kerken waar de campagne van Broederlijk Delen elke week belicht wordt.

Ook in Kerk&Leven en op onze website linken we de campagne van Broederlijk Delen aan de lezingen van de veertigdagentijd.

Wie graag op de hoogte blijft van het reilen en zeilen binnen onze pastorale eenheid kan zich abonneren op de wekelijkse nieuwsbrief. Je kan intekenen via het rubriekje ‘Abonneer je op onze nieuwsbrief’.

Bedankt voor jouw samenwerken en inzet. Bedankt voor jouw financieel duwtje in de rug. Wat we samen doen werkt aanstekelijk. Hopelijk doe jij ook mee?

We wensen je alvast een inspirerende veertigdagentijd toe.