Kinderen van VBS Duinen winnen eerste prijs voor de robotprestatie.

0
73

Op vrijdag 2 februari trok de tweede en de derde graad van VBS Duinen Bredene naar Kortrijk om deel te nemen aan de First Lego League Challenge West-Vlaanderen.

De opdracht voor de teams was om Lego-robots te programmeren en te bouwen en een aantal uitdagingen aan te gaan. Op die manier wil Vives kinderen jongeren stimuleren om een STEM -richting te volgen. STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Hogeschool Vives in samenwerking met Voka West-Vlaanderen en vond plaats in de gebouwen van Vives Kortrijk. Elk team dat deelneemt aan de wedstrijd bouwt een robot met Lego en moet deze programmeren. Binnen een tijdspanne van 2 minuten en 30 seconden moet de robot op een parcours zoveel mogelijk opdrachten uitvoeren.

Voor de eerste keer konden de teams gratis deelnemen, dankzij de financiĂ«le steun van sponsors VOKA West-Vlaanderen, Vind! En Spie. Zij betaalden de ‘inleg’ die door Lego wordt gevraagd, zo’n 300 euro per deelnemend team.

In totaal werden bijna 20 bekers uitgedeeld in verschillende categorieën challenges. Er waren drie hoofdcategorieën: het bouwen van een innovatieproject, een robotontwerp en robotprestatie.

“VBS Duinen won de eerste prijs voor de robotprestatie. Topprestatie!

Ook op ons team voor het innovatieproject zijn we supertrots. Knap gedaan jongens en meisjes!”, zegt Vandewalle ilse, leerkracht vierde leerjaar VBS Duinen.