Hulp bij belastingsaangifte

0
48
belastingen

Bredene is inwoners al jaren behulpzaam bij het invullen van de belastingaangifte. Dat kan dit jaar vanaf dinsdag 21 mei 2024 t.e.m. donderdag 27 juni 2024 telkens op dinsdag, woensdag en donderdag ZONDER afspraak in het gemeentelijk sportcentrum tussen 8u30 en 12u. Men kan enkel terecht in het Sociaal Huis bij uitzonderlijke gevallen en indien het echt niet lukt om naar het sportcentrum te gaan. In het Sociaal huis is een afspraak maken verplicht.

Wie vorig jaar een aangifte door de gemeentelijke diensten via tax-on-web liet invullen zal dit jaar geen belastingbrief (bruine omslag) meer ontvangen! Wie wél nog een belastingaangifte (bruine omslag) krijgt kan zich, van zodra men alle fiscale fiches heeft ontvangen, naar het sportcentrum begeven om de aangifte in te dienen. De meeste documenten zijn trouwens ook online beschikbaar. Ook wie geen bruine enveloppe ontvangt, moet een aangifte online indienen.

Vrijwilligers helpen

Vanaf dinsdag 21 mei t.e.m. donderdag 27 juni 2024 kan men op dinsdag, woensdag en donderdag zonder afspraak in het gemeentelijk sportcentrum (Spuikomlaan) terecht voor het invullen van de belastingaangifte. Daar kunnen meer mensen geholpen worden. Men kan immers enkel in het Sociaal Huis terecht indien men een afspraak maakt en er zijn maar een beperkt aantal bezoekers per dag toegelaten. De vaste personeelsleden van de sociale dienst staan ook dit jaar paraat om het grote aantal aangiftes in te vullen. Ze worden geholpen door een aantal vrijwilligers die ook over de nodige expertise beschikken. Wie met een eenvoudige aangifte komt, kan terecht bij een vrijwilliger. Op deze wijze wil het gemeentebestuur ook de zelfredzaamheid van de inwoners bevorderen. De vrijwilligers moeten de mensen immers het gebruik van tax-on-web aanleren, zodat ze de volgende keer zelf hun belastingaangifte kunnen invullen.

Waar de belastingaangifte laten invullen?

ZONDER AFSPRAAK (vanaf 21 mei t.e.m. 27 juni) in het Sportcentrum: dinsdag, woensdag en donderdag en van 8u30 tot 12 uur.

MET AFSPRAAK (vanaf 21 mei t.e.m. 15 juli) in het Sociaal Huis. Het Sociaal Huis is enkel toegankelijk indien men voorafgaandelijk een afspraak heeft gemaakt. Enkel wie ’s morgens absoluut niet naar het Sportcentrum kan komen kan een afspraak maken. Afspraak maken voor het Sociaal Huis (Duinenstraat 106) – 059/33 97 70 – socdienst@bredene.be – ma tot vr : 13u30 – 17 uur.