De Pioniers van Nuvo in de bib

0
47

Sedert dit weekend kan men in de Bredense bib een bijzondere tentoonstelling bezoeken. De leerlingen van het eerste middelbaar van de Middenschool in Bredene stellen daar hun 10 ideale beschavingen voor.

“De eerstejaars van de Bredense middenschool werkten binnen hun GWP (geïntegreerde werkproef) een voorstelling van hun ideale beschaving uit”, zegt schepen van onderwijs Kelly Spillier. Wat als ze in de toekomst naar de mooie nieuwe planeet Nuvo kunnen verhuizen? “Met die vraag worden ze als pionier een week naar die planeet uitgestuurd en doorlopen ze meer dan 20 missies om vervolgens als een team hun ideale beschaving voor te stellen tijdens deze tentoonstelling in de bib”, zegt schepen van bibliotheek Kristof Vermeire. De tentoonstelling werd geopend door burgemeester Steve Vandenberghe in het bijzijn van de eerstejaars van de Bredense middenschool.

De tentoonstelling loopt nog in de Bredense bibliotheek De Leestuin tot 29 maart a.s. Dit project kwam tot stand met steun van Cultuurkuur.