Daguitstap “Op zoek naar het witte goud” op maandag 6 mei 2024

0
94
asperges

Het ‘witte goud’ onder de groenten. Deze uitstap geeft meer informatie over hoe de witte asperge gekweekt wordt. Een groente die met veel zorg en toewijding gekweekt wordt door professionele aspergeboeren. Het verloop van het proces van zaadje naar ons bord?

U trekt naar een aspergebedrijf in Koewacht gelegen in Zeeuws-Vlaanderen te Nederland. U wordt er met koffie en boterkoek ontvangen en geniet van een gedetailleerde uitleg van kweek tot oogst. U leert de verschillende categorieën van asperges kennen en hoe deze na de oogst verwerkt worden. Dit alles wordt getoond in het atelier. Vervolgens gaat u met een huifkar naar het veld met zicht op de oogst in de praktijk. Zo ziet u van dichtbij hoe alles in zijn werk gaat.

Daarna keert u terug naar de hoeve waar de verschillende bereidingswijzen van asperges toegelicht worden. Na deze gedetailleerde uitleg kan er ook geproefd worden. Er staat een heerlijke aspergelunch voor u klaar, bestaande uit aspergesoep met brood, asperges met ham en krieltjes met bijpassende saus, het dessert bestaat uit vanille-ijs met verse aardbeien en slagroom gevolgd door koffie of thee.

Na de middag maakt u een rondrit met tussenstop door het nabij gelegen Verdronken land van Saeftinghe, ook wel het oerlandschap van Zeeland genoemd, een prachtig natuurgebied waar de invloeden van de zee te zien zijn door de uitgestrekte schorren, geulen en slikken. Een unieke plek met een rijke geschiedenis.

U eindigt met een vrije tijd halte in de stad Hulst, de vele winkels en brasserieën geven u een Bourgondisch gevoel.

Tijdens deze uitstap vertelt gids Stefaan Cossey u extra weetjes over de locaties en de streek.

Prijs : € 77 p.p. Inbegrepen: daggids, autocar, bezoek aspergebedrijf met koffie en boterkoek en rondleiding, huifkartocht, driegangenlunch, vrij bezoek in Hulst.

Inschrijven is overschrijven voor 2 april op rekeningnummer van Vief Bredene BE 54 9730 8487 1697 met mededeling – aantal personen – uw telefoonnummer.

De opstapplaats is aan het Gemeentehuis Bredene, Centrumplein 2. Gelieve om 7 u 45 aanwezig te zijn. Bus vertrekt om 8 u.

Het vertrek huiswaarts is voorzien omstreeks 18 uur.

Plaatsen zijn beperkt vlug inschrijven en overschrijven is de boodschap voor 2 april.

Info : Voorzitter Vief Bredene Kris Costenoble 0496/756847

Kan een afbeelding zijn van soepstengel

Statistieken en advertenties bekijken

Promoten

Opmerking plaatsen