Champagnedagtrip naar Grauves: extra plaatsen

0
203
Grauves trip

Bredene trekt op zaterdag 4 mei naar Grauves. Heel wat belangstellenden hebben zich reeds ingeschreven. Het gemeentebestuur besliste dan ook om extra plaatsen te voorzien en een tweede autocar in te leggen.

Tijdens deze dagtrip kunnen inwoners kennismaken met het charmante dorp in de Champagnestreek waarmee Bredene gejumeleerd is. “Er is heel wat interesse voor deze dagtrip. We hebben ondertussen een tweede bus ingelegd om aan de grote vraag te kunnen voldoen”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel. Tijdens de heenrit met de autocar kan men genieten van een kopje koffie of thee en twee koffiekoeken. Bij aankomst in Grauves kan men deelnemen aan een ontspannen begeleide wandeling van 3 of 10 kilometer door de wijngaarden aan de zuidel­ijke hellingen van Épernay en de Côte de Blancs. “T­ijdens de wandeling komt men langs zes verschillende champagnedomeinen, waar telkens kan genoten worden van een glas heerl­ijke champagne. En wie het wil, kan natuurlijk ook champagne kopen om mee naar huis te nemen”, verduidelijkt schepen Alain Lynneel.

T­ijdens de wandeling wordt men verrast met leuke animatie en kan men genieten van lokale producten en foodtrucks met heerl­ijke gerechten. Ook kr­ijgt men de kans om een rondleiding te kr­ijgen in drie champagnehuizen, waar men meer te weten komt over het proces van het maken van champagne. Het wordt een dag vol leerzame en smaakvolle ervaringen! Op de terugweg is er een tussenstop voorzien voor degenen die graag nog een ontspannen avondmaal willen nuttigen. Zo kan men de dag op een mooie manier afsluiten. En er is nog meer goed nieuws! Als deelnemer aan deze daguitstap maakt men kans op het winnen van een magnumfles champagne door deel te nemen aan een leuke champagnequiz. Dat is nog een extra reden om mee te doen!

Wie interesse heeft om Grauves te bezoeken, kan zich inschr­ijven aan de balie van het MEC Staf Versluys. Deelname kost slechts 59 EUR en hiervoor kr­ijgt men de busreis, koffie/thee/koffiekoeken op de bus, de begeleide wandeling inclusief rondleiding en een leuke goodiebag.

Inschr­ijven kan tot en met 27/04/2024 aan de balie van het MEC Staf Versluys (Bredenaars kr­ijgen voorrang om zich in te schr­ijven).

Meer info: Dienst toerisme – 059 56 19 70 – toerisme@bredene.be