Bredene Koksijde Classic

0
135
Bredene handzame classic

Op 15 maart op 12u vertrekt de wielerwedstrijd Bredene Koksijde Classic van aan het Staf Verlsuyscentrum in Bredene. Een uurtje vroeger vertrekt de young coast challenge.

De koers wordt uitgezonden op VRT1 op tv met commentaar van Karl Vannieuwkerke en José De Cauwer. En ook via de livestream op sporza.be en de app.

Het parcours van de Bredene-Koksijde Classic heeft de potentie om het peloton uit elkaar te halen, vooral in de West-Vlaamse heuvelzone en op de beruchte poldervlakte van De Moeren. Ondanks deze uitdagingen lijkt een massasprint waarschijnlijk door het aantal plaatselijke ronden en de focus van veel teams op hun sprinters.

Bekend als de ‘Primavera van het noorden’, biedt het parcours van de Bredene-Koksijde Classic een uitdaging voor de snelle mannen, maar eindigt het uiteindelijk gunstig voor sprinters, met de finish op de Ter Duinenlaan in Koksijde, omgedoopt tot de ‘Via Roma van Koksijde’, wat een spannende finale belooft.

Op dezelfde dag als de elitekoers vindt de Youngster Coast Challenge plaats, een beloftenwedstrijd met een indrukwekkend deelnemersveld van opleidingsteams van WorldTour en ProTour-ploegen. De beloften zullen een uitdagend parcours afleggen, inclusief passages over de bekende hellingen van het Heuvelland.

Met sterke deelnemers in zowel de elitekoers als de beloftenwedstrijd, belooft de Bredene-Koksijde Classic een dag vol wielerspektakel te worden, waar zowel ervaren professionals als opkomende talenten kunnen schitteren op de wegen van West-Vlaanderen.

Officiële startlijst:

https://bredenekoksijdeclassic.be/bkcteams2023

De laatste drie winnaars van deze koers waren:

2023: Gerben Thijssen

2022: Pascal Ackermann

2021: Tim Merlier

foto: BredeneKoksijdeclassic.be