Bredene investeert in nieuwe tramschuilhuisjes

0
82
Nieuwe tramhaltes

In maart werd door vervoersmaatschappij De Lijn gestart met de vernieuwingswerken aan het spoornet van de kusttram. Tijdens deze werken wordt niet alleen de huidige trambedding vervangen door een groene bedding, maar ook de tramperrons werden grondig aangepakt en toegankelijker gemaakt.

“Bredene maakte van deze ingrijpende werken gebruik om de schuilinfrastructuur voor de tramreizigers aanzienlijk te verbeteren d.m.v. het plaatsen van nieuwe schuilhuisjes. Dergelijke infrastructuur aan halteplaatsen voor het openbaar vervoer wordt niet gefinancierd door De Lijn, maar moet door het lokaal bestuur zelf worden voorzien en bekostigd (m.u.v. de Lijnwinkels)”, zegt schepen Kristof Vermeire.

Ook andere haltes worden voorzien van nieuwe schuilhuisjes

“Het gemeentebestuur heeft in eigen beheer en in synergie met de lopende omgevingswerken twee nieuwe schuilhuisjes voorzien aan de tramhalte Bredene Campings. Voorheen was er op deze halte enkel een huisje voorzien aan de rijrichting Oostende (noordzijde). Maar ook reizigers richting Knokke (zuidzijde) kunnen nu schuilen bij slecht weer of voor de felle zon”, gaat schepen Steven Buyse verder. De schuilhuisjes zijn voorzien van zitbankjes, verlichting die gevoed wordt via een zonnepaneel op het dak en bovendien ook beter bestand tegen vandalisme.

Vanaf midden september wordt eenzelfde schuilhuisje ook voorzien aan de zuidzijde van tramhalte Bredene Duinenplein. Dit schuilhuisje kon omwille van vertraging bij de levering niet meer voor de zomermaanden worden geplaatst. De Lijnwinkel aan de noordzijde blijft daar behouden.

In de toe