9.9 C
Bredene
dinsdag, 21 maart 2023

Volg ons ook op

HomeNieuwsZone 1 zoekt vrijwilligers

Artikel

Zone 1 zoekt vrijwilligers

Zone 1 is één van de 34 hulpverleningszones in ons land. Zo’n 800 hulpverleners, brandweer en ambulanciers, staan er dag in dag uit, 24 op 24 klaar voor mens en dier. Ze geven elke dag het beste van zichzelf om het verschil te maken. Met om de twaalf minuten een oproep voor een dringende interventie is Zone 1 de tweede drukste hulpverleningszone van het land.

Om ook in de toekomst dezelfde professionele dienstverlening te kunnen blijven garanderen, zijn extra vrijwilligers nodig in de verschillende brandweerposten. Bredene heeft dan wel geen eigen kazerne, de manschappen van Zone 1 beschermen ons wel. Ook voor onze veiligheid is het van belang dat er extra vrijwilligers bijkomen.

Ken jij iemand die meer brandweer is dan hij of zij denkt? Stuur hem of haar naar één van de infosessies. Om brandweer te worden hoef je geen bovenmenselijke sporter te zijn of uitzonderlijke spierballen te hebben.

Iemand die

graag het verschil maakt,

handig en sportief is,

van aanpakken weet,

anderen een warm hart toedraagt,

op 5 kilometer of minder van een kazerne woont,

is gegarandeerd meer brandweer dan hij of zij denkt en misschien wel de vrijwilliger waar de hulpverleningszone naar op zoek is.

Denk je dat één van je vrienden, een familielid of een kennis een job bij de brandweer wel ziet zitten? De hulpverleningszone wil hen graag overtuigen tijdens een van de infosessies. Geïnteresseerden komen er meer te weten over de brandweerwereld. Men krijgt er meer informatie over het takenpakket, de opleiding, de Federale Geschiktheidsproeven,… Ervaren brandweermensen beantwoorden alle vragen.

Praktisch:

Inschrijven is verplicht maar gratis en kan via de website: www.zone1.be/kom-naar-een-van-onze-infosessies/

Je vindt een overzicht van alle infosessies op de website.

Gerelateerde berichten

Meest gelezen op Nieuwsbredene.be

Openbare werken Oudenburgsesteenweg Oostende

Vanaf woensdag 15 maart 2023 tot en met 30 april 2023 zal er éénrichtingsverkeer worden ingevoerd in de Oudenburgsesteenweg (Oostende) ter hoogte van de...

Grote schelpenteldag

Kom op zaterdag 25/3 schelpen tellen op het strand! Alle info over alle telposten, kinderactiviteiten, expo’s vind je hier: https://bit.ly/3jlcyVB Inschrijven om deel te nemen aan...

Naaigroep “De Rode Draad “

Iedereen is altijd welkom op dinsdag van 13u30 tot 17u bij Naaigroep De Rode Draad in het gemeenschapcentrum Hubert beuselinck. Elk werkt aan een eigen...

Volg Nieuwsbredene.be

17,624FansLike
243VolgersVolg
66VolgersVolg