Wijkfeest Oude Villawijk

0
87
Wijkfeest Joos de Ter Beerstlaan

Op 16 juli ging in de Joos de ter Beerstlaan in Bredene voor de veertiende keer het straatfeest door van de oude villawijk. Deze straatfeesten gaan wisselend door in de Noordlaan, de Joos de ter Beerstlaan en de Verbondenenlaan.

De oude villawijk was één van de eerste wijken die inging op het aanbod van de gemeente Bredene om een straatfeest te organiseren met een kleine tegemoetkoming van de gemeente, toen 150 Euro, maar nu opgetrokken naar 250 Euro.

In 2008 werd het eerste straatfeest georganiseerd dat toen in de Noordlaan plaatsvond en waarop een twintigtal mensen aanwezig waren. Sinds dan is het straatfeest al elk jaar doorgegaan, met een gedwongen pauze in de Coronajaren. Er zijn doorgaans 70 tot 80 mensen aanwezig op dit evenement omdat deze straatfeesten aangename momenten zijn om eens met de buren te keuvelen en bij te praten en scheppen ze zo een hechte band binnen de lokale gemeenschap.

Op 16 juli kon iedereen genieten van een lekkere zelfgemaakte paella en een BBQ, oesters van de Oesterput in Oostende, een bingo en een optreden van de Bredense Joeri De Wachter, bijgestaan door Jenne Decleir. De dag werd afgesloten op de geïmproviseerde dansvloer. Volgend jaar gaan de organisatoren naar de vijftiende feesteditie.