Wijk is helemaal gemoderniseerd

0
50
Spuikomlaan

Nog enkel de toplaag in asfalt en de werken in de straten rondom het sportcentrum zijn volledig voltooid. Deze omvangrijke werken zijn eind april vorig jaar gestart. Nog geen jaar later zit de wijk helemaal in het nieuw.

De werken in het eerste gedeelte van de Toekomststraat en de Verenigingstraat zijn ondertussen reeds meer dan een half jaar klaar. De voorbije maanden werd hard gewerkt aan de Watervliegpleinstraat, Kruisnetstraat, Toekomststraat (2e deel) en een gedeelte van de Vissersstraat. Ook de Spuikomlaan werd voor een gedeelte heraangelegd. “Deze werken waren absoluut noodzakelijk omdat de riolering in de wijk dringend aan vernieuwing toe was”, geeft schepen van openbare werken Erwin Feys aan. Naast alle nutsvoorzieningen, voetpaden, wegenis en rioleringen werden ook alle voet- en garagewegen, die achter de woningen liggen, volledig gemoderniseerd. “Als de weersomstandigheden het toelaten wordt de toplaag in asfalt deze week aangelegd en dan zijn de werken meteen helemaal voltooid”, zegt schepen Erwin Feys.

Inwoners goed informeren

De werken maken deel uit van het Masterplan Sas. Werken als deze zijn ingrijpend en zorgen voor hinder bij de inwoners. “Daar zijn wij ons van bewust en samen met de aannemer werd er alles aan gedaan om deze hinder tot een minimum te beperken. We hechten er veel belang aan dat inwoners tijdens werken goed geïnformeerd worden. Op geregelde tijdstippen werden ze via een Wegenwerkenkrant maar ook online op de hoogte gebracht over de voortgang van de werken”, besluit burgemeester Steve Vandenberghe. Bredene trekt voor deze volledige heraanleg van de wijk een bedrag van 1,7 miljoen EUR uit.