West-Vlaanderen: risicocode ORANJE – hoog gevaar, wees voorzichtig

0
25
Bijtje

Het is erg droog en brandgevaarlijk in de natuur. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Vuur maken is verboden.

Deze waarschuwing heeft betrekking op alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos gelegen in de provincie. Zoals ook D’Heye in Bredene.

Het brandgevaar in de bos- en natuurgebieden van andere openbare besturen zoals provincies en gemeenten, of van private eigenaars, is uiteraard gelijkaardig. Hierbij adviseert het agentschap voor Natuur en Bos om eenzelfde voorzichtigheid in acht te nemen.

https://www.natuurenbos.be/brandfase-west-vlaanderen

Natuurreservaat D’Heye (ongeveer 48 hectare groot) is een duinengebied van meer dan 1000 jaren oud op de grens van Bredene en De Haan. Dankzij het Duinendecreet van 1993 is dit gebied beschermd als natuurreservaat. Het landschap is een mengeling van duinen, heide, struiken, akkers en weilanden. D’Heye is op zijn mooist in de lente, wanneer delen van het gebied onder water staan. Bloemen en kruiden bedekken dan het landschap met hun wondermooie kleurenpallet. Het domein is enkel toegankelijk bij geleide wandelingen, maar je kunt je echter al een goed beeld vormen van het gebied langs de wegen die het omsluit.

bron: natuur en bos