Visserskapel krijgt logo beschermd monument

0
67
visserskapel

Begin september kwam Vlaams minister van erfgoed Matthias Diependaele naar Bredene om de bescherming aan te kondigen van het oude tramhuisje ‘Breedene Hippodrome’.

Op dit monument werd toen als eerste in Vlaanderen het gloednieuwe Vlaamse logo van beschermd monument aangebracht. Een primeur.

Van het Agentschap Onroerend Erfgoed kreeg Schepen Kristof Vermeire toen nog enkele exemplaren van dit nieuwe logo mee om aan te brengen op de andere vijf beschermde monumenten in Bredene. Nog dezelfde dag werd het nieuwe logo aangebracht aan het vlakbij gelegen ‘Home des Enfants du Hainaut’, het huidige ‘Horizon’.

Vandaag wordt door de Pastorale Eenheid ‘Galilea’ Bredene-Vuurtoren een korte plechtigheid georganiseerd aan de Visserskapel, waarbij ook aan dit monument het nieuwe logo wordt aangebracht. Deze kapel is niet alleen het oudste beschermde monument (bouwjaar 1736), maar ook het langst beschermde (sinds 1982). Op deze plechtigheid worden alle (parochiale) medewerkers uitgenodigd die betrokken bij de werking en het onderhoud van de kapel. Schepen Kristof Vermeire zal er het nieuw logo overhandigen.