Toppers van de weg komen naar het BK in Bredene

0
49
BKbeachrace

Op zaterdag 30 december is het strand van Bredene het decor voor het Belgisch Kampioenschap Beachrace. 400 deelnemers hebben zich ondertussen ingeschreven, waaronder heel wat wielrenners die in de lente aan de start komen van de klassiekers.

“Profrenners als Tim Merlier, Yves Lampaert, Timothy Dupont en uittredend kampioen Jordi Warlop, die in volle voorbereiding zijn voor het volgend wielerseizoen, meten zich op 30 december met de toppers uit het beachracen zoals Jasper Dejaegher (Belgisch kampioen U23) en Samuel Leroux (Frans kampioen)”, zegt schepen van sport Erwin Feys. Het brede strand in Bredene, met de vele golfbrekers, vormen het ideale parcours. Ondertussen zijn reeds 400 deelnemers ingeschreven voor dit Belgisch kampioenschap. Inschrijven kan nog steeds en dit tot dinsdag 26 december (23u59).

“Toeschouwers kunnen de strijd om het Belgisch kampioenschap van dichtbij volgen. De start wordt gegeven om 11 uur op het Bredense strand ter hoogte van strandpost 6”, verduidelijkt schepen Erwin Feys. De aankomstlijn ligt in de Kapelstraat. Er zijn 2 verschillende afstanden: de korte afstand van 26 km waarbij de U17, junioren en recreanten het parcours 3 keer zullen afleggen. De lange afstand is weggelegd voor alle andere categorieën alsook de recreanten en telt 52 km, hier zullen de renners 6 ronden afwerken. Enkel renners met de Belgische vergunning komen in aanmerking voor een nationale titel.