Studenten krijgen jobkansen bij lokaal bestuur

0
24
Milieuteam

Dit jaar krijgen bijna 175 studenten de kans om in juli en augustus een job uit te oefenen bij het lokaal bestuur Bredene. Ze komen er tijdens de drukke zomermaanden de dienstverlening versterken. Nagenoeg alle functies zijn ondertussen ingevuld.

“Met de tewerkstelling van de jongeren investeren we zo’n 330.000 EUR in onze dienstverlening”, zegt schepen van personeel Kristof Vermeire. De meeste jongeren worden op het strand (redders – 68, EHBO – 6) ingezet, maar ook in de buitenschoolse kinderopvang (34) is het tijdens de zomermaanden drukker dan anders en zijn er extra mensen nodig. Verder voorziet Bredene ook in jobstudenten binnen de bibliotheek, jeugddienst, schoonmaak, technische dienst, sportdienst, milieu- en recyclagepark, dienst toerisme en voor het onthaal van gemeentehuis en woonzorgcampus. Er worden daarnaast 10 jobstudenten aangesteld binnen de verzorging van het woonzorgcentrum. “Heel wat diensten worden drukker bevraagd tijdens de zomermaanden, maar we zorgen er met de aanstelling van jobstudenten ook voor dat ons regulier personeel kan genieten van wat vakantie tijdens de zomermaanden”, geeft schepen Kristof Vermeire aan.

Bredene netjes houden

Bredene investeert doorheen het jaar al heel veel in de netheid van het openbaar domein. Maar tijdens de zomermaanden is er in Bredene veel meer volk en dat zorgt ervoor dat extra mensen nodig zijn om het strand en de duinen, maar ook de straten en parken netjes te houden. Het milieuteam bestaat volledig uit 16-jarige Bredenaars. Dit jaar telt het team 32 jongeren. Ze zorgen voor ondersteuning van de vaste reinigingsploeg en opereren vooral binnen de toeristische zone waar het tijdens het zomerseizoen veel drukker is.

#jobstudenten