Seaking

0
66
seaking

Een tijdje geleden hebben Didier Ghevaert (SeaKing Bieren) en Donald Deschagt (Studio Zeewier) een Zeewiertripel op de markt gebracht, intussen een bestseller.

Hoogtijd dus voor een tweede, exclusief craftbier. Donald selecteerde de beste zeewiersoorten, Didier en brouwmeester Wim (brouwerij De Graal) de bijpassende mouten en de juiste giststam. Het resultaat is een ZeewierStout, waar je de zee in proeft. Een echt bier voor een stoere zeebonk !

Een Stout is van oorsprong een biertype dat zeelui behoedde voor tyfus en ander ongemak, veroorzaakt door vervuild drinkwater.

Wij kozen bewust voor een “bitter” Stout met een lager alcoholpercentage, 6°, heel toegankelijk, ideaal als degustatiebier of als aperitief.

Kleur : een donkerbruin, bijna zwart bier met een mooie beige schuimkraag van fijne belletjes.

Neus : een frisse zeewiertoets met heel subtiel een koffietoets op de achtergrond.

Mond : een klein zuurtje dat onmiddellijk de kop wordt ingedrukt door een zachte bitterheid. Aroma van koffie, chocolade en zeewier, heel mooi in balans.

Afdronk : lang en licht opdrogend. Koffie- en zeewieraroma blijven hangen, terwijl de bitterheid plaatsmaakt voor het opdrogende.

Het bier kun je proeven op de horecabeurs van 6-02 tot en met 9-02 (stand 3221).