Profpeloton komt op 17 maart naar Bredene

0
63
KoksijdeClassic_'23
De wielerhelden komen bij het begin van de lente naar Bredene.  De Bredene-Koksijde Classic start in Bredene en wordt dit jaar op vrijdag 17 maart gereden.  De wedstrijd is live te volgen op televisie. 

“Ook dit jaar zullen ongetwijfeld heel wat gekende profrenners meerijden in deze Primavera van het noorden. De start wordt gegeven aan het MEC Staf Versluys waar ook de ploegen en de renners worden voorgesteld”, zegt schepen van sport Erwin Feys.  De voorbije jaren heeft de Bredene-Koksijde Classic (1.Pro categorie) zich tussen de grotere koersen genesteld. De Bredene-Koksijde Classic bestaat uit de ideale ingrediënten die van toepassing zijn op een Vlaamse voorjaarskoers: wind, waaiers, korte maar venijnige hellingen, kasseien…  De start wordt gegeven om 12 uur.

Verkeershinder

De wielerwedstrijden Bredene-Koksijde Classic en Youngster Coast Challenge starten aan het MEC Staf Versluys in de Kapelstraat.  Om deze start veilig te kunnen laten verlopen wordt de Kapelstraat op vrijdag 17 maart a.s., in het gedeelte tussen de Klemskerkestraat en de Koningin Astridlaan (Astridbrug), verkeersvrij gemaakt en dit vanaf 8 uur (’s morgens) tot 15 uur (namiddag).  Dit gedeelte van de Kapelstraat zal hierdoor niet toegankelijk zijn voor het verkeer.  Er geldt ook een parkeerverbod vanaf  6 uur (parkeerstroken langs Kapelstraat) tijdens bovenvermelde periode. Voertuigen dient men buiten deze zone te parkeren. Ook de eigenaars van de garages in de Kapelstraat moeten er rekening mee houden dat men gedurende deze periode met een voertuig de garage niet zal kunnen verlaten of bereiken.  De woningen zijn uiteraard wel steeds te voet of met de fiets bereikbaar.  Alle inwoners in de Kapelstraat werden via een bewonersbrief geïnformeerd.