Opnieuw openbare verlichting vanaf 1 juni

0
43
lantaarnpaal

Vanaf 1 juni zal er opnieuw elke nacht openbare verlichting zijn in Bredene. Het gemeentebestuur nam in het najaar 2022 de beslissing om tijdens de week de openbare verlichting ’s nachts te doven. Het was één van de maatregelen om de toen zeer hoge energieprijzen het hoofd te bieden.

Ondertussen zijn de energieprijzen wat gestabiliseerd. Daarnaast werd de voorbije maanden ook volop geïnvesteerd in de verledding van het openbaar verlichtingsnet. Eén derde van alle openbare verlichtingspalen zijn nu voorzien van led-verlichting. “Met het doven van de openbare verlichting hebben we in oktober geanticipeerd op de stijgende prijzen zoals elk gezin dat heeft gedaan. Nu de prijzen gestabiliseerd zijn en onze investeringen een buffer vormen, kunnen we de verlichting ’s nachts opnieuw laten branden”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. Bredene vraagt daarnaast ook aan de Watergroep om de watertoren opnieuw te verlichten.

Fluvius start op maandag 8 mei a.s. per zone met de omschakelingswerken zodat vanaf 1 juni alle openbare verlichting opnieuw is ingeschakeld.

Meldpunt openbare verlichting

Werkt vanaf 1 juni de openbare verlichting in uw straat niet? Laat het ons weten op technische.dienst@bredene.be of op het meldingsformulier op de gemeentelijke website www.bredene.be. Zo kunnen wij dit op onze beurt melden aan Fluvius, die vervolgens de nodige correcties zal doorvoeren. Alvast bedankt!