Nieuw management voor Bredens gemeentebestuur

0
239

Eind vorig jaar stelde het Bredens gemeentebestuur een nieuwe organisatiestructuur vast. Ondertussen werd binnen de organisatie een nieuw management aangesteld. Drie nieuwe directeurs zijn op 1 september van start gegaan.

“Het bepalen van een nieuwe organisatiestructuur was een speerpunt die we bij het begin van de legislatuur hadden vooropgesteld. De voorbije jaren hebben we hard aan deze nieuwe structuur gewerkt, die bepaalt hoe we de taken, functies en diensten logisch kunnen clusteren en hoe de personeelsbezetting eruit moet zien”, zegt burgemeester Steve Vandenberghe. Ook Bredene wordt geconfronteerd met een gewijzigde maatschappij. Er komen nieuwe taken op de lokale besturen af. “De voorbije maanden werden alle huidige medewerkers geïnformeerd en al hun vragen beantwoord. We stappen af van het ‘secretaris’-model, waarbij de leiding bij één persoon ligt, en kiezen voor een structuur van drie grote directies. Onze huidige manier van werken heeft immers zijn limieten bereikt. Het nieuwe management moet nu aan de slag om de dienstverlening en de werking van de gemeentelijke diensten te verbeteren. Zij krijgen van ons alle kansen om van de gemeentelijke diensten een modern en goed werkend geheel te maken en dit in overeenstemming met de uitdagingen en opdrachten waar we als organisatie voor staan”, geeft schepen van personeel Kristof Vermeire aan.

Het management van het gemeentebestuur is vanaf 1 september als volgt samengesteld:

Blijven op post:

Jan Eerebout, algemeen directeur (wnd.)

Fabienne Devriendt, financieel directeur

Steve Dobbelaere, diensthoofd beleidsondersteuning/strategische cel

Nieuwe directeurs vanaf 1 september

Davy De Decker, directeur ondersteunende diensten

Viona Goethals, directeur mens

Lieven Pascal, directeur ruimte

De nieuwe directeurs

Davy De Decker

De nieuwe directeur ondersteunende diensten is woonachtig in Bredene en was tot voor kort aan de slag als directeur van het Atlas Atheneum in Gistel.

Viona Goethals

De nieuwe directeur mens is eveneens woonachtig in Bredene en had destijds een advocatenpraktijk in de gemeente. Viona Goethals komt over van het stadsbestuur Oostende waar ze al een tijdje als hoofd van dienst/juriste aan de slag was.

Lieven Pascal

De nieuwe directeur ruimte is woonachtig in Oostende en was er ook tot 31 augustus binnen het stadsbestuur tewerkgesteld als omgevingsambtenaar – expert.