Licht en sfeer in alle wijken

0
61
Kerstverlichting 2023

Het is eindejaar en dan worden heel wat woningen opnieuw versierd met sfeerverlichting. Het gemeentebestuur koppelt aan deze eindejaarsverlichting een wedstrijd.  Maar daar blijft het niet bij want Bredene investeert ook zélf in heel veel kerstverlichting in de straten.

Inwoners kunnen mooie prijzen winnen door in hun tuinen, aan hun woning of ramen kerstversiering aan te brengen.  “We roepen wel op om steeds zuinige (led-)verlichtingstypes, die een laag verbruik garanderen, te gebruiken”, zegt schepen van inspraak en milieu Kelly Spillier.  Deelnemen aan de actie kon tot 8 december.  Een jury trekt nu op pad om de versiering te beoordelen.

Lichtjes in de wijken

Bredene investeert ook zelf heel wat in eigen sfeerverliching langs straten en op pleinen.  “Niet alleen in de toeristische kernzone maar ook langs de verbindingswegen tussen de wijken en op pleinen. In de wijken staan op vele plaatsen kunstkerstbomen van 4 en 5 meter hoog.  Vanuit ecologisch standpunt hebben we als gemeentebestuur al enkele jaren beslist om geen échte naaldbomen meer te plaatsen.  Bovendien zijn kunstkerstbomen duurzamer want we gebruiken ze al meerdere jaren”, verduidelijkt burgemeester Steve Vandenberghe.  De sfeerverlichting is in Bredene de voorbije jaren sterk toegenomen.  “Maar we beseffen dat we niet op elke plaats in Bredene verlichting kunnen voorzien.  Dat is gewoon onbetaalbaar.  Toch doen we ons best om in de wijken aanwezig te zijn met heel wat kerstbomen”, geeft burgemeester Steve Vandenberghe aan.  “De toeristische zone is belangrijk voor onze economie en op het vlak van citymarketing als kustgemeente, maar tegelijk laten we heel wat verbindingswegen tussen de wijken baden in sfeerverlichting”.  Bredene investeert 80.000 EUR in kerstverlichting.