Kustvisie: meer dan kustbescherming – schrijf in voor de infomomenten

0
47
kustvisie

De kansrijke alternatieven om onze kust de komende 100 jaar te beschermen zijn gekend! Met Kustvisie wil de Vlaamse overheid ook bij een stijgende zeespiegel minstens de komende 100 jaar een beschermde, toekomstgerichte en aantrekkelijke kuststreek. De onderzoeksresultaten van het voorbereidend co-creatie-onderzoekstraject vormen de basis voor de opmaak van het Vlaams strategisch beleidsplan Kustvisie. Dankzij dit beleidsplan zal de Vlaamse Regering over een onderbouwing beschikken voor de besluitvorming over de strategie voor de lange termijn kustbescherming. De besluitvorming omvat: een strategische visie en een actieplan.

Om iedereen zo goed mogelijk te informeren organiseren de Vlaamse overheid en het consortium Hoofdtij(d) een aantal infomomenten. Tijdens deze infomomenten worden inwoners geïnformeerd over de alternatieven, de onderzoeksmethoden en het proces van Kustvisie.

Wanneer zijn er infomomenten?

Iedereen die interesse heeft, kan zich nu inschrijven voor het digitaal infomoment op maandag 22 mei om 20u. Inschrijven kan via de website www.kustvisie.be en het infomoment is ook via dezelfde website te volgen.

De inschrijvingsmodule voor de fysieke infomarkten is ook geopend op www.kustvisie.be. Die markten vinden in 4 verschillende zones op 4 data plaats tijdens de ‘Kustweek’ en dat van 16u tot 20u. Voor Bredene zijn er 2 markten:

Dinsdag 6 juni 2023: voor Middelkerke, Oostende en Bredene​ In zaal Fabiola van Thermae Palace​ koningin Astridlaan 7, 8400 Oostende.​

​ Woensdag 7 juni 2023: voor Bredene, De Haan en Blankenberge​ In de Consciencezaal van het Cultuurcentrum Blankenberge Zeedijk 150, 8370 Blankenberge

#kustvisie