Koesterplek voor ouders van sterrenkindjes

0
56

Als ouders hun kindje verliezen tijdens de zwangerschap tekent dit hen voor het leven.  Wat normaal blijdschap geeft, veroorzaakt nu een vloedgolf aan verdriet en emoties. Jaarlijks organiseert het Berrefonds in de maand december de Koesterweek om het overlijden van sterrenkindjes bespreekbaar te maken.

Ter gelegenheid van de ‘Koesterweek’, die loopt van 8 tot 15 december, werd op de begraafplaats Priorij een koesterboom voor sterrenkindjes en een boomstambank onthuld. In de koesterboom werd door Nina en Benjamin een eerste koesterplaatje opgehangen voor Esmee*. “Door een Koesterplek te creëren, willen we als gemeentebestuur de rouw bij het verlies van een ongeboren kindje erkennen.  Hier kunnen mensen tot stilte komen of zitten op de mooie boomstamzitbank om er hun verdriet te delen en troost te ervaren.   De Koesterplek probeert een houvast en troost te bieden bij verlies”, zegt schepen van sociale zaken Kelly Spillier.

Ouders die dit wensen, kunnen een koesterplaatje aanvragen om in de ‘Koesterboom’ te hangen. Ouders kunnen ervoor kiezen om een naam en/of datum in het plaatje te laten graveren.  Meer informatie of een Koesterplaatje aanvragen?  Dat kan door een bericht te sturen naar huisvanhetkind@bredene.be of bellen naar het nummer 059/33 97 70.  Contactpersoon is Kim D’Hooghe.