Jubileumeditie Champagnefestival in MEC Staf Verluys

0
79
champagenfestival

Op 3, 4 en 5 maart a.s. komt het Champagnefestival voor de 15e keer terug naar het MEC Staf Versluys.  Champagneliefhebbers kunnen er opnieuw terecht voor een weekend lang proeven van champagne en verschillende andere lekkernijen.

De champagnebeurs verhuisde in 2011 naar de kust.  Sedert dat jaar is het MEC Staf Versluys de uitvalsbasis voor het festival.  Aanvankelijk was het nog kleinschalig maar elk jaar werd het event populairder en waren er meer bezoekers. Het was voor velen een ontdekking en niet in het minst voor de Franse standhouders. De meeste champagneproducenten waren immers nog niet dikwijls buiten hun vertrouwde omgeving geweest. Maar velen zijn ondertussen jaren trouw op post.   “Vanuit het champagnefestival is trouwens ook de verbroedering tussen Bredene en Grauves ontstaan”, zegt schepen van cultuur Alain Lynneel. 

Champagneontbijt ten voordele van het goede doel

“Zowel de ervaren champagnedrinker als de liefhebber zal er zijn of haar gading vinden. Vanaf dit jaar is er trouwens een lente- en een herfsteditie van het festival”, geeft schepen Alain Lynneel aan.  Naast champagne worden op de beurs trouwens ook andere producten aangeboden.  Er is een wijnstand, ginbar, oesterstand, luxe handtassen, verfijnde charcuterie, enz…  Het Champagnefestival zet zich ook in voor het goede doel. De opbrengst van het champagneontbijt en de verkoop van lotjes tijdens de driedaagse, waarbij men mooie prijzen kan winnen, gaat naar VillaVip uit Bredene. In VillaVip Bredene wonen 10 volwassenen met een beperking samen met een zorgkoppel.

Het programma tijdens de driedaagse ziet er als volgt uit:

  • Het Champagnefestival is te bezoeken op vrijdag 3 maart van 17 tot 22 uur, op zaterdag 4 maart van 10 tot 24 uur, op zondag 5 maart van 10 tot 18 uur.  Tijdens de openingsuren van het festival kan er doorlopend geproefd, gegeten en aangekocht worden bij de verschillende standhouders.
  • Er is een VIP-receptie op vrijdag (reeds volzet)
  • Ruilbeurs voor capsuleverzamelaars op zaterdag (enkel op reservatie – reeds volzet)
  • Champagneparty met muziek uit de jaren ’70, ’80, ’90 en nillies op zaterdag vanaf 20 uur
  • Champagneontbijt ten voordele van het goede doel op zondag (deze is reeds volzet maar men kan wel al reserveren voor het ontbijt tijdens de herfsteditie van het festival)

De ingang van het Champagnefestival is gratis maar een glas kopen is noodzakelijk om te kunnen proeven.  Het glas kan men trouwens ook voor de volgende editie in oktober opnieuw meebrengen.  Eénmaal aangekocht kan deze blijvend worden gebruikt.