IJspiste tijdens ‘Bredene Klinkt’

0
324

Kerstkermis op Duinenplein

Bredene pakt tijdens de komende eindejaarsperiode uit met een nieuwe editie van ‘Bredene Klinkt’ én er is een Kerstkermis op het Duinenplein. Van 15 december tot en met 7 januari is er tijdens ‘Bredene Klinkt’ op het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys van alles te beleven. Vanaf 22 december tot en met 7 januari is er ook een Kerstkermis op het Duinenplein met meerdere randactiviteiten.

“We zetten sterk in op de komende kerstperiode want nagenoeg elke dag is er iets te beleven. We doen dat op twee locaties: het Duinenplein en het evenementenplein voor het MEC Staf Versluys”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel. Met de gezellige bar Chez Babette in de almhut, (openlucht)optredens en een ijspiste wordt ‘Bredene Klinkt’ dé place to be voor een gezellig samenzijn in Bredene. Schaatsen en ook ‘ijsstokschieten’ (gelijkend op curling), kan op de grote ijspiste van 350 m².

Er zijn ook regelmatig optredens van o.a. Wim Soutaer, Sam Gooris en Yves Segers op het evenementenplein. Er komen lokale dj’s aan bod en er is een Foute Party. “Tijdens de familiedag voor Bredenaars op ‘Ambiance Friday’ 29 december, kan men gratis schaatsen. Alle leerlingen van de Bredense scholen krijgen trouwens in de week van 18 december ook een gratis schaatsbeurt. De scholen zijn hier reeds van op de hoogte”, geeft schepen Alain Lynneel aan. ‘Bredene Klinkt’ en de ijspiste wordt feestelijk geopend op vrijdag 15 december om 18 uur.

Kerstfoor op Duinenplein, kersthappening in de Duinenstraat

De sfeer van het evenementenplein aan het MEC Staf Versluys loopt vanaf vrijdag 22 december door richting Duinenplein. Op het Duinenplein is er een Kerstkermis met op geregelde tijdstippen animatie. Kinderen kunnen genieten op de trampoline, de kindermolen, in het funhouse, het lunapark of tijdens het visspel. Als opening is er op vrijdag 22 december om 18u30 een spekkenworp met de kerstman. Paw Patrol en ook de hamster van Albert Heijn komen tijdens de vakantie eens een kijkje nemen. Daarnaast zijn er optredens van Willy en Walter, The Dixie Six en Accor Di Mare. In de Duinenstraat is er op zaterdag 16 en zondag 17 december tussen 10 en 18 uur ook een kersthappening.

BredeneKlinkt_DEC23