Een zomer boordevol sfeer en muziek

0
85

Snuif cultuur en geniet van de vele gezellige evenementen tijdens de komende

zomermaanden in Bredene. Het grootste Thaise festival van de Benelux keert terug en MNM maakt drie weken live radio tijdens MNM Summertime.

Bredene is één grote buitenspeeltuin. Geen betere plek voor groene avonturen met het hele gezin. Spelen en genieten op het strand en in de zee, wandelen in de duinen, fietsen in het hinderland. “De ganse zomer zijn er allerlei activiteiten en er zit zeker iets tussen voor jou. Verkocht je als kind strandbloemen aan zee? Wij organiseren tijdens de zomermaanden op het strand enkele wedstrijden ‘mooiste bloemenwinkel’”, zegt schepen van toerisme Alain Lynneel.

Op zoek naar nog meer competitie? Doe met jouw team mee aan het Belgisch Kampioenschap zandkastelen!

MNM Summertime en I Love Thailand Festival

Tijdens de zomerperiode worden er allerlei kleine en grote evenementen op poten gezet. In 2023 geniet je opnieuw van heel wat klassiekers. Zo komen de Dunegatfeesten terug op 15 en 16 juli. Kom Grasduinen wordt opnieuw een dag vol animatie met optredens, springkastelen… en staat dit jaar op 12 augustus op het programma. We trekken de wijken in met de Ploviefeesten op 24 juni en The Village, het gratis muziekfestival ter hoogte van de watertoren op 29 juli. “Ook het ‘I Love Thailand’-Festival, bekend als de Thaise dag en het grootste Thaise festival van de Benelux, komt op 19 augustus, na 3 jaar afwezigheid, opnieuw naar Bredene. Op 21 en 22 juli zijn er op de evenementenweide de Wild West Days.

Tijdens Turkeyenhof Zomert, op 7 (Vlaanderen Feest) & 14 juli en 11 augustus, kan men genieten van de sfeervolle optredens op het gezellige binnenplein van het Turkeyenhof. Niet Radio 2 zoals vorig jaar, maar wel de VRT-zender MNM zal live radio maken rond de waterpartij op het Duinenplein van 24 juli t.e.m. 13 augustus tijdens MNM Summertime”, geeft schepen Alain Lynneel aan.

Foto-expo ‘Adembenemende plekken’ & avondmarkten

Na een strandwandeling genieten van een fris drankje of een ijsje met zicht op zee, heerlijk! Beleef het strand van dichtbij, in de vier beachclubs die het 4 kilometer lange strand van Bredene rijk is. Puur genieten!

Er zijn deze zomer ook fiets- en wandeltochten. Tijdens de

zomermaanden is er op woensdag steeds een begeleide tocht, te voet of met de fiets. Daarnaast zijn er heel wat fiets- en wandelroutes die men zelf kan ontdekken.

Op zoek naar de schoonheid van de kust? Bezoek dan zeker de verschillende adembenemende plekken in Bredene. “Je kan ze ook ontdekken via de foto-expositie ‘adembenemende plekken’ langs de hele Kust. In totaal zijn er 63 foto’s te vinden bij 43 tramhaltes, 14 kustondernemers en op 6 locaties net over de Franse grens. Bredene is een ideale uitvalsbasis om deze route te ontdekken”, verduidelijkt schepen Alain Lynneel. Westtoer maakte ook een podcast over de verhalen achter de plekken.

In de maanden juli en augustus kan men op vrijdag langs de avondmarkt slenteren op het marktplein. Snuister eens tussen de verschillende kramen op een warme zomeravond. Of scoor een nieuwe outfit bij een van de lokale handelaars.

Het volledige eventprogramma van Bredene vindt men op www.visitbredene.be