Choco velo

0
44
Choco velo

De fietersbond wil de schoolkinderen die ook in de winter naar school fietsen een warm hart onder de riem steken. “Met de koude en natte wintermaanden in zicht, verdienen scholieren en ouders die met de fiets naar school komen extra aandacht. Hun keuze houdt Bredene leefbaar en het zorgt voor een haalbare verkeersveiligheid aan de schoolpoorten”, zegt Guido De Greef voorzitter van de Bredense Fietsersbond.

Het bestuur van de Fietsersbond Bredene koos daarom voor de gekende “Choco velo”. Secretaris Eddy De Winter legt uit: “Het is een ludieke actie waarbij kinderen en ouders door de leden van de Fietsersbond getrakteerd worden op een warme chocomelk. We werken hiervoor samen met Basisschool VBS Duinen in Bredene ”.

Hij vult aan: “Met een kopje chocomelk willen we de kinderen en hun ouders aanmoedigen om ook verder in de wintermaanden voor de tweewieler te kiezen”.

Er wordt ter plekke ook een wervende flyer bedeeld met meer informatie over de vele voordelen van het fietsen. Dat gaat over bijdragen aan een beter klimaat, een oplossing voor het mobiliteitsvraagstuk, zorgen voor de eigen gezondheid en denken aan de eigen portemonnee.