Champagne weekend

0
104

Het voorbije weekend vond in het MEC Staf Versluys het champagneweekend plaats.

Champagneliefhebbers kunnen er opnieuw terecht voor een weekend lang proeven van champagne uit de 3 belangrijkste regio’s: de Marne, de Aube en de Aisne, alsook van verschillende andere lekkernijen.

Oorspronkelijk was het een kleinschalig champagnefestival maar elk jaar werd het event populairder en waren er meer bezoekers. Het was voor velen een ontdekking en niet in het minst voor de Franse standhouders. De meeste champagneproducenten waren immers nog niet dikwijls buiten hun vertrouwde omgeving geweest. Maar velen zijn ondertussen jaren trouw op post. Vanuit het champagnefestival is trouwens ook de verbroedering tussen Bredene en Grauves ontstaan.

Het champagnefestival zet zich in voor het goede doel

Zowel de ervaren champagnedrinker als de liefhebber zal er zijn of haar gading vinden. Naast champagne worden op de beurs trouwens ook andere producten aangeboden. Er is een wijnstand, ginbar, oesterstand, luxe handtassen, verfijnde charcuterie, enz… Het Champagnefestival zet zich ook in voor het goede doel. De opbrengst van het champagneontbijt en de verkoop van lotjes tijdens de driedaagse, waarbij men mooie prijzen kan winnen, gaat naar VillaVip uit Bredene. In VillaVip Bredene wonen 10 volwassenen met een beperking samen met een zorgkoppel.