Bredene zet SDG 4 in de kijker

0
41
Duurzame Helden

Op 25 september wordt traditioneel de SDG-vlag uitgehangen aan het gemeentehuis. Zo toont Bredene zijn engagement voor de Agenda 2030 en zetten ze tegelijkertijd de belangrijke rol van lokale besturen bij het behalen van de SDG’s, in de kijker.

Tijdens de campagneweek zet Bredene de ‘Duurzame Helden’ in de kijker. SDG staat voor Sustainable Development Goals. Deze helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die op hun manier bijdragen aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). “Dit jaar focust de campagne zich op duurzame helden die bijdragen aan een belangrijk basisprincipe: onderwijs. De campagne viert duurzame helden die bijdragen aan levenslang leren, wereldburgerschap, educatie rond de SDG’s, gelijke toegang tot en gelijke kansen in onderwijs of kinderopvang. Aan de Bredense scholen werd gevraagd om hun duurzame helden aan ons door te geven en via dit initiatief in de kijker te plaatsen”, zegt schepen van milieu Kelly Spillier.

De Bredense lokale helden zijn dit jaar:

Deschacht Sharon, Vanheddegem Bram & Van Landschoot Christy maken deel uit van het MOS-team van de school en zetten zich in voor milieu, gezondheid en duurzaamheid in al haar facetten met een educatieve invalshoek.

De Greef Guido en Hollevoet Claudine begeleidden kinderen uit het opvangcentrum van Fedasil in VZW Horizon

Vervaecke Veronike is brugfiguur binnen de school en zet zich actief in op het detecteren en ondersteunen van kwetsbare gezinnen.

De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG).

#duurzaam