Bedankt voor de hulp!

0
75
mollisuit

Begin september probeerde Sabrine centen in te zamelen voor een duur mollisuit, die haar letterlijk vooruit helpt.

Dank zij de steun van velen, heeft ze haar pak kunnen aankopen.

Veel succes, Sabrine!

***

Help Sabrine Gortack

Ze deelt hier haar verhaal:

Hoi iedereen,

Even mezelf voorstellen. Ik ben Sabrine, 42 jaar, gelukkig getrouwd en mama van twee tienerzonen (13 & 16 jaar).

5 jaar geleden heb ik na vele onderzoeken de diagnose MS gekregen. Eventjes stond onze wereld stil. Blijkbaar waren er al redelijk wat letsel in het hoofd maar voornamelijk op de ruggenmerg. Dit was de oorzaak van het continue slaperige gevoel in mijn linkerhand/been, het moeilijker stappen, blaasproblemen en de zware vermoeidheid. Na de shock heeft mijn vechtlust en positiviteit de bovenhand genomen. Onmiddellijk gestart met kine, tweedelijnsmedicatie om de opstoten te onderdrukken en genieten van het leven.

Alles ging goed… Tot 3 jaar geleden. Stappen werd steeds moeilijker, de linker voet bleef meer en meer slepen… Na een nieuwe NMR van het ruggenmerg bleek dat 90% met letsels zat.

Door de grote toename zijn we doorverwezen naar het UZ Gent. Daar was het kort en bondig. Ik moest zo vlug mogelijk een stamceltransplantatie hebben want anders wisten ze niet hoe zwaar invalide ik ging zijn binnen het jaar. Terug een grote shock dus maar ook hier zijn we met het volledig gezin ingestapt in een toch wel zware traject.

9 februari 2021 heb ik mijn nieuwe stamcellen teruggekregen na een niet te onderschatten chemokuur.

Tot op vandaag ben ik nu nog steeds opstootvrij en volg ik nog steeds intensieve revalidatie in het BZIO in Oostende. Helaas kan ik niet meer buiten gaan zonder een beenorthese die me helpt stappen gecombineerd met wandelstok, rollator of zelfs een rolstoel. Meer dan 200 meter stappen en lang rechtstaan kan ik niet meer.

Dit jaar kwam het nieuws dat er een molli suit op de markt is die personen zoals ik zou helpen met de spasticiteit , beter stappen….

Een molli suit is een pak dat werkt op neuromodulatie, waar elektrodes in verwerkt zitten dat de spiergroepen door middel van elektrische schokjes het geheugen van de spieren/zenuwen helpt trainen.

Daardoor maakt je lichaam weer meer natuurlijke bewegingen, waardoor je gewrichten ook minder beschadigd geraken door de onnatuurlijke bewegingen. Hierdoor neemt de pijn af en helpt het bij de revalidatie om de andere spiergroepen ook te kunnen trainen.

Ik weet wat je denkt , te mooi om waar te zijn. Ja dat dacht ik ook.

Vorige week heb ik het pak mogen testen. Ongelooflijk maar ineens kon ik thuis weer redelijk vlot de trappen op en af. Ik kon plots alternerend stappen in plaats van voet per voet bij te zetten. Het wandelen ging veel vlotter en vroeg minder energie.

Helaas wordt dit pak niet terugbetaald in België en is redelijk prijzig. Daarom zet ik deze actie op zodat het toch mogelijk zou zijn om dit aan te kopen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hiermee heel wat mobiliteit kan terugwinnen en ook terug wat zelfstandigheid. kortom een betere levenskwaliteit in het algemeen. Ik zal minder moeten kijken of ik wel mee kan, zijn er niet teveel trappen,….

Mijn gezin en ik zouden je zeer dankbaar zijn als je ons wil steunen.

Meer info over het wonderpak kan je hieronder vinden:

https://www.ottobock.com/nl-nl/exopulse-mollii-suit-b2c